miák
|
29.04.2011 17:46 -
Re: Problémy se startováním - C5 I 2,2HDi
|
|
|
Ahoj vichni. V sobotu jsem z nepozornosti natankoval do takřka prázdné nádre (cca 3 l. nafty) 30 litrů naturalu 95. Odjel jsem od pumpy a po spotřebování paliva v trubkách mi to zahlásilo anomálii ve výf. plynech na zdechlo to. Jeliko jsem nevěděl, e jsem natankoval benzin, zkouel jsem jetě párkrát startovat. Po 30 minutách se auto uvedlo ekonomy reimu - viz upozornění dole.
A teď prosba o radu. Auto jsem odtáhl, nádr vyčerpal pomocí palivové pumpy (jde to překvapivě rychle - jenom zapínat a vypínat klíček a nádr byla prázdná za 10 min.). Vyměnil jsem palivový filtr, zalil nádrku naftou s trochou aditiv a jdu točit. Slabá baterie Jdu pro kolegu s kabely. Párkrát jsem s tím zatočil, ale bylo to váně slabé. Tak kolega v mé nepřítomnosti odcvakl spony a očistil kontakty. 10 min. dobíjení baterii oivilo, motor se točil tak, e by to za normálních okolností muselo chytnout, ale ani to nezakalalo -skoro jako kdyby se aktivoval imobilizer. Ale baterka byla out pouze pár vteřin. Nemáte s tím někdo zkuenost, zkuste, prosím, zapřemýlet a poradit co s tím. Jsem z toho váně patnej.
Na závěr DULEITÁ RADA PRO VECHNY: Pokud Vás někde zradí C5 I. a nejde nastartovat, rozhodně nenechávejte staená okna. Cía se uvede do reimu "ECO AKTIV MODUS", který etří baterii a jste sluně řečeno v pr..li, protoe je nezavřete.
Díky za vechny příspěvky. Odjezd na čarodějnice asi stejně nestíhám. |
| |
| |