Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Motorová nafta, bionafta a podobné
felix81
17.03.2011 09:05 - Re: Motorová nafta, bionafta a podobné
99
citroen5 napsal(a):
Obyčejnej rostlináč bych tam nelil, když už tak snad MěŘo. To nemá ty negativní vlastnosti zalepování jak RO.


To by si se divil co MEŘO dokáže zničit. V práci nám rok stál 6válcový naftový motor který před tím fungoval na naftu s namíchaným MEŘEM (4% dle zákona) A jak je u nás zvykem, jak se ten motor zastavil tak i zůstal (žádná konzervace jen překrytí plachtou). Loni ho zase bylo potřeba, tak jsem se jal ho rozpohybovat. Jaké bylo velké překvapení když ani neškytl z důvodu totálně zalepených a zatuhlých pístků v čerpadle (řadové) Takže jsem byl nucem celé čerpadlo rozebrat a vymejt v petroleji. Den práce navíc jen kvůli ekozhovadilosti.
Můj názor na prasení nafty je tento: Ty řeči politiků že to sníží závislost na ropě je jenom krycí povídání skutečného důvodu výroby biosložek. Výroba biosložek je totiž jen další pomoc umírající celosvětové ekonomice. Zemědelci mají práci s pěstováním= více zaměstnanců, strojů, více nafty. Doprava do fabriky která to zpracuje= více kamionů,více zaměstnanců, více spálené nafty. Fabrika na zpracování= stavba fabriky= stavební firmy mají práci (nebudu rozebírat co všechno je potřeba na stavbu) Výroba biosložek= více práce pro lidi a hlavně výnosy pro majitelé těchto fabrik.
Shrnutí: to že přimíchávání biosložek do paliv zvyšuje produkci CO a spotřebu nafty v autech o tom se takticky mlčí protože to hlavně co Halík?? Dává lidem práci a hýbe ekonomikou.

PS: je to můj názor na tento podvod 21. století, tak mě za to vy kteří máte ekologické cítění nekamenujte.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator