Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Disky a pneu na C5 - obecně
Mikra
11.03.2011 14:01 - Re: Disky a pneu na C5 - obecně
99
Co k tomu dodat? Pokud nejsi ignorant a přečetl sis příspěvek od jumepa nad tebou, tak dᚠna auto rozměr, který tam patří. Nejen že udělᚠdobře autu a pneumatikám, ale udělᚠhodně i pro bezpečnost svou i ostatních řidičů. Je až k nevíře, jak je kdekdo ochotný nacpat nehorázné peníze do nepodstatných serepetiček do auta a na tak důležité a zásadní věci, jakou jsou pneumatiky se snaží ušetřit.
Není podstatné, co vymysleli zákonodárci u vás nebo u nás. Nezapomeň na to, že můžeš vycestovat za hranice a potom by už problém teoreticky mohl nastat. Ne všude jsou zákony v tak zásadních věcech tolik benevolentní a v případě nehody může mít nedodržení rozměrů pneumatik fatální následky.
Důležité je, co spočítal výrobce auta a toho se drž. Dle mého názoru jsou 195 na 2,2HDi dost málo, já mám dle TP 215. Pokud jsi s Uniroyal spokojený, tak je klidně používej, ale doporučuju předepsaný rozměr.
Navíc tento příklad záměny, který uvádíš, je dost nesmyslný. Posílám ti návod na přepočet ruzměrů pneumatik se zvýrazněním rozdílů. Když si doplníš obě pneu, vyjde ti rozdíl ve výšce běhounu 16,25mm, rozdíl v průměru 32,5mm a na obvodu rozdíl 102,1mm. To je tak hodně, že na každou otáčku kola ujedeš o 10cm míň a rychlost snížíš při 50km/h na 47,5km/h. - .link.
Vem rozum do hrsti a dopřej si ten dobrý pocit z dodržení správné věci, i když to bude něco stát.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator