Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Kde tankovat (nebo spíše netankovat)?
Barlow
02.02.2011 10:17 - Re: Kde tankovat (nebo spíše netankovat)?
99
OliAli napsal(a):
funtomas napsal(a):
Taky sem teď bral naftu v Polsku na Shell v Kudowa Zdrój (Náchod), za cca 29,- Kč (Diesel Extra), takže pár stovek se dá ušetřit, spotřeba mě docela mile překvapila - 6 l (u XA), většinou se přes zimu pod 6,5 nedostanu.

Taky občas tankuju naftu v Polsku-naposled Shell V-Power Diessel za slušných 31,-Kč. (např. v Liberci za praseckých 36,50 Kč) Skvěle startuje i v největších mrazech a motor je tichoučkej a jak upaluje !


Shell bohuzel ma premiovou naftu, jen lehce aditivovanou a pumpu od pumpy lepsi nebo horsi. Prumer cetan. cisla je 55 coz je za ty penize velmi slaby. Penivost v norme... Jakakoliv nafta z Cepra u Makra nebo Globusu je na 58 CN a opravdu dobre aditivovana. I Agip DieselTECH je na tom lip nez Shell. Jinak o neco lepsi kvalita nafty je na jizni morave (neplati pausalne ale lokalne!)...treba OMV nevozi z Kralup, ale ze Schwechatt...je to bliz. A jsou to stejny pohonny hmoty jako staci na rakouskych cerpacich stanicich.

Pokud neco tankovat tak Vervu 60 CN. na nejake Benzine na vypadovce pak Klidne Globus Ultradiesel ma pecet SGS a ma velkou vytoc paliv coz je velmi dobre (nafta nestarne je neustale doplnovana novou.)

Jinak u Shellu bych si koupil jidlo nebo casopis, ale ne naftu V zahranici (A,D, NL, F, CH) samozrejme ano.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator