Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Kvalita Citroen C5 - TUV a dalsie testy
Mikra
05.01.2011 14:19 - Re: Kvalita Citroen C5 - TUV a dalsie testy
99
Byl jsem s fabrikou na exkurzi v TPCA v Kolíně. Dělají tam C1, Toyota Aygo a P107. Jede to po lince absolutně neodděleně. Jedna třídveřová C1, za ní Toyota, pak třeba zase C1 a pak Peugeot, atd. atd.
Stejné plechy z lisovny, stejná lakovna, stejné díly náprav... Ani se mi nechtělo věřit, jak jsou ty tři auta stejný, nebo podobný. Nic není kvalitnější a lepší. A přesto se píše, že Toyota je nejspolehlivější auto.
Nejvíc mě zaujal technik kontroly kvality těsnosti podlahy na svařeném skeletu. Prošel s baterkou pod zavěšeným skeletem, dvakrát si posvítil někam do rohu a za 5 - 10 vteřin bylo po kontrole. Každou minutu vypadne z linky jedno hotové auto a tak se s tím nemůže nikdo moc mazat. Na každé uprdnutí je pevně stanovený čas a není možné pořád zastavovat linku. Je div, že se ty naše auta neserou mnohem víc. Kdybych takhle dělal děti, tak jich mám sice víc, ale samý zmetky. Teda nebylo nás na to tolik. Jistou pečlivost by si zasloužila každá práce. Perfektně vypracovaný plán a harmonogram zajistí produktivitu, ale na kvalitu moc prostoru nezbývá. Navíc se připojuje kvalita dodávaných dílů, vyráběných stejným způsobem a pak se nemůžeme divit. Když dneska slyším, které auto je nejkvalitnější a vydrží nejvíc, tak říkám: To, které si sám doděláš, udržuješ a ničíš. Když se ošidí sama výroba a ty ošidíš ještě i údržbu, nečekej doživotní záruku spolehlivosti a bezporuchovosti.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator