Froggy
|
02.09.2010 10:29 -
Re: První nastartování a chcípne po druhé OK / C5 I 2.0 16V
|
|

|
Dyjegoo napsal(a): čau, přesně tohle mám taky. Ty první rozjezdy jsou ílený. Kdy selápnu pedál, místo aby se to rozjelo, tak to chcípe, auto skáče, dole mlátí spojka nebo  děs běs. Kdyby jsi na to přiel, dej prosím info, díky moc.
Take jsem na tom taky stejně. Kdy auto stálo v noci venku a teplota klesla pod 9 stupňů následovalo toto-start v pohodě, chod na sytič ok, kdy zavřu vrata a vrátím se k autu (cca 40 vteřin) u to má zvuk jako by to lo na tři-ale né a tak markantně. Rozjetí ok, po ujetí ani ne 50ti metrů se auto dusí a čím víc přidám, tím lépe chcípne, po vymáčknutí spojky chcípne i z volnoběhu. Po okamitém opětovném nastartování bez problémů ihned naskočí a v pohodě se rozjede. Po dalích 50ti metrech se to opakovalo a potom jetě třikrát. (při jízdě v ranní pičce po Plzni fakt zábava . Po přepnutí na plyn je u ve ok a auto jede úplně normálně. Ale ted' při prvním chladnějím ránu to navíc po přepnutí na plyn a po vytočení do vyích otáček najednou (po tom, co to táhlo jak blázen)ztratilo výkon a lo na tři válce-to u bylo opravdu poznat dobře. Ujel jsem cca 200m ne se dalo bezpečně zastavit. Po vypnutí klíčku a opětovném nastartování to u jelo úplně normálně. Napřed jsem si myslel, e by to mohl dělat jeden vstřik, ale jeliko se po té jízdě na tři válce rozsvítila porucha katalyzátoru (co jsem logicky čekal-lambda si čuchla nespáleného benzínu, po dalích cca třech startech jetě tý den závada katu zmizela), benzín do válce zřejmě jde..
koda e se mi to nestalo minulý týden, to jsem byl několok dnů v Olomouci, tak bych zajel k Autodiagovi, takhle zatím budu jen hádat a zatím dám nabít baterku-stáří neznám, ale chytá v pohodě-ikdy po ránu je ručička baterky u dost blízko k levým čárkám ukazatele...
Napadá mě snad jen zapalovací lita-někde jsem četl, e má ivotnost nějakých 130000 km, já mám (zřejmě poctivých) 139000, mohlo by to být ono? e by za studena takhle blbla? |
| |
| |