peta
|
12.08.2010 21:12 -
Re: Propalene pisty?
|
|

|
Ahoj,
něco podobného se stalo u nás v servisu - i kdy ne zcela naí vinou. Auto odjelo po servisní prohlídce OK, po několika km "vylezla" těsníci gumička z olej. filtru. Chlap nedbal nic na kontrolku mazání (sám v mailu přiznal, kdy se rozsvítila - podle něj to byla kontrolka mnoství oleje - a jak dlouho jetě jel, ne to zadřel). Výsledek - klika, jedna ojnice+píst, vačková hřídel,... oprava cca 50tis. Mohli jsme jít do sporu, asi bychom to vyhráli, chlap dělal dost dusno a je celkem zbytečné nechat se někde vláčet a kazit renome servisu. Ve jsme udělali dle nejlepího svědomí, přesto si chlap po opravě nechal auto zapečetit a pozval soudního znalce, protoe chtěl vědět, zda tato závada a následná oprava nějak neovlivnila zásadním způsobem vlastnosti a ivotnost motoru. Kdy to znalec prohlédl, tak sám prohlásil, e některé díly nebylo ani nutné měnit. Já osobně bych si v tvém případě sehnal někoho podobného, stojí to sice peníze ,ale pokud je průběh opravy dostatečně zdokumentovaný a je se o co opřít - stojí to za to. Myslím, e na ůvod poradí bezplatně - řekne svůj názor a doporučí dalí postup. Pokud jsi si jistý, e vina je na straně servisu, neváhal bych, chtěl bych taky mít jistotu, e motor je ok a jetě něco najede.
Také souhlasím s názorem na "garáisty", pokud nemá reference, tak opravy tohoto charakteru bych jim nesvěřil. Je s nimi pak obtínějí rekl. řízení, ve firmě je to větinou snaí a tím více, pokud se jedná o značkový servis. U značkového servisu si lidé stěují i u dovozce a větinou jim jde dovozce na ruku (alespoň u naí značky, nevím jak Citroen). Ale bohuel v servisu dělají také jen lidé-mechanici a vdy záleí, jak se k tomu postaví vedení.
A jetě jedna taková perlička - ono hodně věcí souvisí se vím, a málokdo třeba řeí přidřené či netěsné turbo jinak ne výměnou. Ale málokdo u změří tlak mazání - při porue olej. čerpadla nebo reg. ventilu tlaku oleje je turbo první na řadě, které nií tlak odnese. Je to podobné jako s tím vstřikem - kdy u mám rozhozený motor, tak udělám i vstřiky, jednak to není na kodu a mám jistotu, e ve bude ok. |
| |
| |