Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Dodatečně montované parkovací senzory
Růža
03.06.2010 10:02 - Re: Dodatečně montované parkovací senzory
99
Ahojte, tak jsem se pustil také do instalace park. asistentu a hned na začátku musím říct, že bych si nejradši dal pořádně přes pazoury. Špatně jsem si totiž vyměřil hloubku pro senzory. Díry jsem do sundaného nárazníku vyvrtal uprostřed mezi tím spodním černým plastem a tou horní vyndavací ochranou lištou, jenže po nandání nárazníku zpět na auto těm krajním senzorům vadila kovová výztuha nárazníku a tyto senzory mi to vytlačilo ven, takže jsem musel díru proříznout dolejc, aby se tam ten senzor vešel, no hnus.
Na to si dejte pozor, možná budete mít senzory, které nejsou tolik hluboké, ale každopádně je lepší asi vrtat níž k tomu spodnímu černému plastu, tam už nic nevadí. Ještě je třeba použít podložky na vyrovnání senzorů, aby byly v rovině, protože nárazník je už v těchto místech šikmo dolů a senzory směřující šikmo dolů špatně počítají.
Jinak nárazník má po dvou šroubech pod každým světlem, v podběhách u kol jsou po třech šroubech na každé straně a ze spodu u kol jsou ještě po jedné plastové příchytce. Jiné šrouby tam nejsou. Nárazník se stáhne směrem dozadu. Někdy to trochu drží, tak je třeba víc zabrat.
Kabely od senzorů jsem protáhl dovnitř pod nárazníkem za levý podběh, byla tam i v kastli malá průchodku (v těchto místech jsou dovnitř přivedeny také kabely od závěsu). Před tím je samozřejmě třeba ještě oddělat tapecí uvnitř nad levým podběhem. Našel jsem si kabely, které vedou ke zpátečkové lampě a na ně jsem připojil napájení centrální jednotky, připojil jsem senzory a vše nechal v místech za tím podběhem (tak aby to samozřejmě potom nedrnčelo). Zobrazovací jednotku s pípákem mám vepředu, ta je samostatně napájena 12V.(umístění musím ještě doladit) Přenos mezi ní a centrální jednotkou je bezdrátový.
Tuto sadu jsem koupil už dříve z jara v OBI (moc se nesmějte za asi 1 400,- Kč. Zatím už dva dny funguje , jak dlouho mu to vydrží, uvidíme. Ani můj pevný závěs tomu nevadí, asi není v zorném poli.
Nejvíc mě ale s..e ten zk....ý nárazník. Ani fotky jsem nedělal, protože se nemám moc čím chlubit, tak si dejte alespoň ostatní na toto pozor.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator