Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: První kroky a rady po koupi C5
Stirius
28.04.2010 17:22 - Re: První kroky a rady po koupi C5
99
Takže diagnostika udělaná (ne u autorizovaného, tam je vše 2x tak drahé). Vše vypadá v pořádku, jen jeden error u snímače alarmu (asi u spolujezdce, řidič funguje). Mechanici těm kilometrům kupodivu i vcelku věří. Výfuk dle něj vypadá spíš na výměnu za "tuning", protože zbytek výfuku je zcela v pohodě a ani známka po rzi. Sami říkali, že vypadá hodně slušně, nejsou ošoupané ani pedály, ani volant, nic. Dle nálepky rakouské servisky se měnil olej před rokem a bylo 92k km. Dle servisky tam v 2005 bylo 45k km cca. Což pořád sedí zpětně.

Každopádně jsem nechal vyměnit filtr, checknout klimu (maličko chybělo a těžce se odtahovalo, lehce zarezlé, takže to buď nebylo třeba doplňovat, protože to neunikalo nijak, a nebo se s tím fakt moc nejezdilo. Olej v motoru je komplet nový. RDS nové. Brzdové kapaliny je skoro po max. V pátek jedu měnit ještě olej v převodovce, ten jsme nestihli. Společně s koncovkou výfuku, která už lehce vypadá na rezavění - hnití. Ale to je maličkost.

Ad displej a telematika - tak nevím, hráli jsme se s tím, vyhodili z šuplíku u spolujezdce, vše očistili, testnuli pojistky, vyhodili i na pět minut baterku. Co jsem pak jel domů, tak to jede.

Jak to přesně funguje, jak dlouho trvá, než najede obraz? Může to trvat třeba 2-3 minuty? Je možnost, že tam bylo nastavené na tvrdo druhý režim přes tlačítko Mode (které to vypne) a při zapnutí to šlo rovnou do něj. Nebo si telematika dělá co chce a je v tom víc, ale teď to vypadá, že vše jede. Každopádně mi člověk, přes kterého to z Rakouska šlo, slíbil poslat displej, telematicu a možná i výbojku, protože má nějakou C5 na náhradní díly, což by byla bomba.

Může výbojka svítit, potom třeba sem tam bliknout a pak zhasnout? Znamená to, že je k.o.? Nebo spíš kontakt někde?

Jinak dnes si jdu hrát s navigací, protože na dvě ikony vůbec nejde klikat a nemůžu měnit Route 1 ani 2.

Rozvody asi zatím nechám, vyšlo by to s prací asi na 16k, což teď dávat nemůžu. Ale dle všeho vypadají fakt v pohodě. Možná jsem měl kliku na dobré auto? Prý to měl zaměstnanec Citroenu, ale předtím to stálo v salonu. A potom snad nějaká ženská. Tak je možné, že toho s tím fakt moc nenajezdili. Mám dostat i všechny papíry z dělaných servisů, tak jsem zvědavý.

Jinak sraz asi neklapne, musím se jet chlubit jinam Třeba příště.

PS: Jsem asi blbý nebo slepý. Mám tam navigaci RT2 nebo RD3 nebo co? V návodu a článku je, stáhneme si nejnovější firmware. Ale odkud? Link tam chybí. Na foru je x linků, některé nefungují, nětkeré vedou jen na mapy na Rapidu (mám jen free a nezdá se mi, že to má mít 4 části po 400 megách?). Někde se píše, že to chce na lepší mapu lepší firmware, ale ani na Citroen stránkách se nemůžu nikam dohrabat. Omlouvám se, jestli někoho naštvu a nejradši by mi řekl HLEDEJ, ale popravdě tu je v tom trošku chaos pro člověka, co s tím přijde do styku poprvé...

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator