Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: První kroky a rady po koupi C5
Stirius
28.04.2010 00:14 - První kroky a rady po koupi C5
99
Ahojte,

tak jsem se dnes stal dalším hrdým majitelem C5ky. Je to 3.0 V6 Exclusive, z 2001. Jelikož nejsem úplně v autech kovaný, natož v jejich ošetřování, chtěl bych vás požádat o rady, co mám teď udělat, kde to mám udělat a kolik mě to bude asi stát (peníze nekradu, tak jen rozumně .

Tady nastíním vše co vím a co byste asi měli vědět:
Auto je z 2001, najetých kilometrů 97.000. Mám servisku, dle ní a dalších papírů, co mi dojdou, to je pravda (auto z bazaru za dle mého krásných 78.000,-). Olej měněný asi v 90.000,- a dle papírů vydrží do 120.000 km. V autě jsem našel tyto zásadní problém - NEJEDE displej (řekli mi až na místě). On prý jel sem tam, ale slabě a teď už vůbec. Mám slíbené, že mi asi v pátek pošle bývalý majitel z Rakouska zcela nový. Ale bez displeje nejde rozjet ani CD přehrávač, natož navigace nebo se dívat na další vychytávky. Toto vidím jako největší průser, nevím, co to bude stát a jestli to není jen prkotina. Mám tam vcelku nejeté zimní pneu, rád bych letní (kde a za kolik? Lepší jen gumy nebo radši komplet se středem?). Auto táhne lehce doprava a vibruje volant, což je vše snad jen těmi zimními pneu. Po cestě mi taky zhaslo pravé přední, snad jen špatný kontakt, podívám se zítra.

Auto vypadá moc pěkně, zatím funkční odkaz je tu, než to stáhnou: .link.

Takže můžete mi říct, co provést teď? Jestli jsou nutné nějaké výměny a kontroly (převodovka do 150.000 km ne?) apod.? Jsem z Ostravy, tak nejlépe nějaký levný servis v okolí by byl nejlepší. Taky musím auto nahlásit a udělat STK apod.

Btw. podle propočtů z km a nádrže od oka jsem dělal tak 7,3km na sto (rychlost 140-170), což mi přijde hodně slušné (ujeto 480km).

Nevím, co dál se zeptat, ale určitě je tu plno zkušených šoférů, co mi se vším poradí a já nic neposeru dřív, než bude pozdě

Díky moc.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator