Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

||
 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Pískání předních brzd
igok
27.07.2008 08:48 - Re: Pískání předních brzd
VIP
V živote som sa stretol s viacerými prípadmi pískania bŕzd. Riešil som to vždy nasledujúco. V prvom rade som skontroloval opotrebovanos platničiek. Zodraté som menil za nové. Ak však boli ešte dos hrubé, tak som ich vymontoval, očistil som brzdnú plochu brúsnym papierom (P80). Pokiaž nebola v strede platničky drážka, vypiloval som novú (dva plátky na železo vedža seba) a pilníkom som urobil nábehové úkosy . Pozri sem .link. Takáto úprava mala väčšinou okamžitý účinok.
Pokiaž však brzdy začali opä píska, tak som platničky vymenil za nové. Problém bol v materiály použitom na platničky, respektíve v kombinácii materiálu platničky a materiálu kotúča. Dalo by sa ešte uvažova o stočení kotúča ale to by som už nemontoval staré platničky spä. Ak montova stočené alebo nové kotúče tak len s novými platničkami.

Čo sa týka rozobratia predných bŕzd, tak to nie je o nič ažšie ako zadné. Stačí len odpoji lanko ručnej brzdy a povoli jeden šrób a vyklopi brzdič (barana). Problém je len keď chceš montova nové platničky a musíš natlači valčeky do východzej polohy. Vtedy potrebuješ na to prípravok ktorým môžeš súčasne tlači a zároveň otáča valčekom (myslím že v smere hodinových ručičiek).
Keď sa budem nabudúce mota okolo bŕzd tak urobím zopár obrázkov.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator