Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Olej do automatické převodovky
Dapata
12.09.2007 22:27 - Olej do automatické převodovky
99
Tief, v tomto článku (viz. níže) píšeš, že jako olej se používa specifikace GM Dextron III.
Mě zase technik-specialista na automaty říkal že oej toho to typu v žádném případě,ale nejaký speciální Citroen čislo to ....a.....to. Což je originál ESSO LT 711 41. Prý se to nesmí ani smíchat, nevím proč.....prý pak se musí celá převodovka demontovat rozebrat a vyčistit. Vím že už se tohle a diskuse okolo řesila i na citroeny.cz forum. Kde ty si objevil že je možné používat tu specifikaci Dextron II a III ? Díky za odpověď


Automat - vymena oleja

Co som doposial zistil o automatoch v C5:

AL4:

V prevodovke sa pravidelne olej naozaj nemeni. Nicmene neni nesmrtelny.
Prevodovka si sama sleduje stav a kvalitu oleja, sama si "odpocitava" jeho zivotnost, ked sa zivotnost oleja znizi pod urcitu uroven olej treba vymenit. Prevodovka si sama tento servisny ukon napise. Pri vymene sa za pomoci diagnostiky vynuluje takzvany OIL WEAR COUNTER ktory zase odpocitava zivotnost oleja. Zivotnost oleja je ovplyvnovana kilometrami, stylom jazdy, zatazou automobilu, mnozstvom studenych startov atd.

4HP20:

V tejto prevodovke sa meni olej pravidelne kazdych 40 000km. V pripade jazdenia v meste, pripadne plne nalozenym autom je lepsie tento interval skratit. Ak chcete aby sa vas automat mal ako vo vaticke mente olej v automate vzdy s motorovym olejom - tzn cca 20 000km.

Do oboch automatov je mozne naliat olej specifikacie Dextron III - synteticky olej. Tento je mozne liat aj do starsich prevodoviek s predpisanym Dextron II - nicomu to neuskodi - ale naopak sa to neodporuca.


tief

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator