Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Kupujeme C5
horal
17.07.2008 18:18 - Re: Kupujeme C5
99
Taky jsem sedm let jezdil s Xantií 1.9 SD a přešel jsem na C5. Protože to bylo daleko od domova, rada vzít si automechanika nebyla proveditelná. Těch rad na co se podívat je určitě mnoho - dobré je mrknout na stránky Xantiaklubu .link.
Po své draze zaplacené zkušenosti doporučuji dobře prozkoumat chování auta při pomalém rozjezdu auta hlavně na jedničku a při couvání. Poměrně nenápadné vibrace (připomínající excentricky uloženou lamelu spojky) signalizují, že tzv. dvouhmotnostní setrvačník (který se montuje do HDi určitě, možná i do benziňáků) je zřejmě na konci života. A to koštuje cca 10 - 15 000, no a když už máte převodovku venku, tak přece dáte novou kompletní spojku. No a s prací jste na cca 25 000 - 30 000 a to u velmi dobré a poměrně levné firmy.
Také koukněte pod plastový kryt hlavy, zda těsní o-kroužky vratného potrubí nafty od vstřikovačů. Jinak vám teče nafta nenápadně mimo do motoru také PO MOTORU. A protože tam je docela horko, mění se nafta pomalu v dehet, aniž by člověk na motoru něco mimo kryty pozoroval.
Není marné také kouknout na palubní počítač, co třeba spotřeba paliva za poslední období ( pokud jej původní majitel nenuloval).
Po všech nepříjemných překvapeních alespoň jedna dobrá zpráva pro budoucí majitele C5 1,6 HDi : spotřeba 5 l/ 100 km není nereálná při delších tratích. Při trase Cheb - Opava, po dálnici cca 110-120 km/hod spotřeba 4,57 l/100 km ( 600 km na jeden zátah, tedy ideální podmínky pro motor).
Držím palce novým majitelům a pište své zkušenosti - jsou drahé !

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator