| |  |
|
12.01.2010 07:58 -
Zimní pneu na C5
|
1430651
|
|
|
miskod
|
|
|
No tak mna drzi teraz uz len to ESP/ASR. Moja xsarusa drzi na snehu o mnoho lepsie ako C5. Tam to ale bude tym ze mam sedem rokov stare gumy s asi 2mm dezenom. Tiez mam podozrenie na zlu geometriu, kedze mam pri rovnej jazde volant natoceny o cca 3-4 stupne doprava.
Ale zajtra mi pridu nove goodyear-ky ultra grip 7+. Rovno s nimi dam zmerat geometriu a to bude parada...
No tak mna drzi teraz uz len to ESP/ASR. Moja xsarusa drzi na snehu o mnoho lepsie ako C5. Tam to ale bude tym ze mam sedem rokov stare gumy s asi 2mm dezenom. Tiez mam podozrenie na zlu geometriu, kedze mam pri rovnej jazde volant natoceny o cca 3-4 stupne doprava.
Ale zajtra mi pridu nove goodyear-ky ultra grip 7+. Rovno s nimi dam zmerat geometriu a to bude parada...;-)
|
|
|
|
|
|
12.01.2010 15:41 -
Re: Zimní pneu na C5
|
1430677
|
|
|
tomc
|
|
|
stěma ultra grip 7+ sis moc nepomohl
stěma ultra grip 7+ sis moc nepomohl:nevim
|
|
|
|
12.01.2010 16:12 -
|
1430678
|
|
|
Darja
|
|
Město: Uhříněves, Auto: Citroën C5 I Nenažraná exclusivní bestie f třílitru | Počet příspěvků: 2886 |
|

|
Každej máme svoje favority
.link.
.link.
.link.
Každej máme svoje favority
http://pneutest.cz/testy-zimnich-pneu/
http://news.autoroad.cz/nezarazeno/14391-asdf/
http://www.tyretest.com/pkw_winterreifen/goodyear/ultra_grip_7/index.html
|
|
|
|
12.01.2010 19:46 -
|
1430701
|
|
|
Petr72
|
|

|
Mám sice zimní Dunlopky, ale ultra grip 7+ má hodně lidí z mého okolí a nestěžují si ba naopak je dost chválí, tak nevím ???
Mám sice zimní Dunlopky, ale ultra grip 7+ má hodně lidí z mého okolí a nestěžují si ba naopak je dost chválí, tak nevím ???:nevim
|
|
|
|
12.01.2010 21:06 -
|
1430719
|
|
|
Darja
|
|
Město: Uhříněves, Auto: Citroën C5 I Nenažraná exclusivní bestie f třílitru | Počet příspěvků: 2886 |
|

|
přesunutí diskuze
přesunutí diskuze
|
|
|
|
12.01.2010 21:18 -
|
1430720
|
|
|
Darja
|
|
|

|
Já jsem koukala na testy těch Ultragripů a dopadají fakt skvěle, nemyslím si, že by tak špatnou gumu v rolika testech hodnotili jako velmi dobrou.
Já jsem koukala na testy těch Ultragripů a dopadají fakt skvěle, nemyslím si, že by tak špatnou gumu v rolika testech hodnotili jako velmi dobrou.
|
|
|
|
12.01.2010 21:26 -
|
1430721
|
|
|
najk
|
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 747 |
|

|
ono dost záleží na čem se převážně jezdí - povrch, některé gumy jsou super, ale na sněhu nic moc a naopak, a pak všichni by jsme chtěli gumy na 20 sezon a aby jezdily i v v půlmetrovém sněhu, já mám ty hankuky iceber 4* (205/55/16) a jezdím teď dost po sněhu a i v rozbředlém a můžu jen doporučit a v kufru mám rozbalené řetězy, byl jsem i na Slovensku teda v Piešťanech a na suchém podkladu nehučí - prostě spokojenost
ono dost záleží na čem se převážně jezdí - povrch, některé gumy jsou super, ale na sněhu nic moc a naopak, a pak všichni by jsme chtěli gumy na 20 sezon a aby jezdily i v v půlmetrovém sněhu, já mám ty hankuky iceber 4* (205/55/16) a jezdím teď dost po sněhu a i v rozbředlém a můžu jen doporučit a v kufru mám rozbalené řetězy, byl jsem i na Slovensku teda v Piešťanech a na suchém podkladu nehučí - prostě spokojenost:palec
|
|
|
|
12.01.2010 21:36 -
|
1430722
|
|
|
Darja
|
|
|

|
Tak my měli kolikrát možnost otestovat gumy v železných horách a i ty moje fulďajzny jsou v pohodě, až mě šokovaly 
A teď poprvé za 17 let testuju pořádně gumy i v Praze, denodenně, a není výtka. Zaparkuju na místě, kam jiná auta nevjedou a co lepší, i z toho místa vyjedu (což někdy bývá větší problém, než tam zajet, jak sleduju kolegy s fáblijema)
Tak my měli kolikrát možnost otestovat gumy v železných horách a i ty moje fulďajzny jsou v pohodě, až mě šokovaly :-)
A teď poprvé za 17 let testuju pořádně gumy i v Praze, denodenně, a není výtka. Zaparkuju na místě, kam jiná auta nevjedou a co lepší, i z toho místa vyjedu:-)))) (což někdy bývá větší problém, než tam zajet, jak sleduju kolegy s fáblijema)
|
|
|
|
12.01.2010 21:56 -
|
1430723
|
|
|
Poffa
|
|
Město: Spišská Belá, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 244 |
|
|
Najk ma pravdu záleží kto kde jazdí u nás keď vidím blaváka s polarisami tak sa mu vyhnem ja mam nokian lebo musím pod tatrami jeto tak
Najk ma pravdu záleží kto kde jazdí u nás keď vidím blaváka s polarisami tak sa mu vyhnem ja mam nokian lebo musím pod tatrami jeto tak:-)
|
|
|
|
12.01.2010 22:01 -
|
1430724
|
|
|
zdenekb
|
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 45 |
|

|
Fulda Kristall Montero jsem ted dal na Peugeota 106 (naše městské vozítko) a naprostá spokojenost - předtím tam byly nějaké zimní matadorky, vzorek byl ještě dobrý, ale klouzaly i na suchu - a nevěřil bych, že to může být tak OBROVSKÝ rozdíl. Samozřejmě, že v jiném rozměru na jiném voze může být pořadí "nejlepších" jiné, ale Darje rád věřím (zvlášť jestli ty fóbie měly matadorky )
Fulda Kristall Montero jsem ted dal na Peugeota 106 (naše městské vozítko) a naprostá spokojenost - předtím tam byly nějaké zimní matadorky, vzorek byl ještě dobrý, ale klouzaly i na suchu - a nevěřil bych, že to může být tak OBROVSKÝ rozdíl. Samozřejmě, že v jiném rozměru na jiném voze může být pořadí "nejlepších" jiné, ale Darje rád věřím (zvlášť jestli ty fóbie měly matadorky:-) )
|
|
|
|
12.01.2010 22:05 -
|
1430725
|
|
|
Martin
|
|
Město: Vlašim, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 255 |
|
|
Mimo to "kde", záleží taky "jak". S Meganem jsem na kleberkách projížděl úseky, kde jiní stáli.
Na Xantii jsem měl michelinky a taky bez problémů. Jenom teď C5ku jsem koupil se zimníma Lassa a musel jsem je vyměnit zase za michelniky. A opět bez problémů. Jenomže mechanik, ke kterému jezdím, zase Lassy chválí.
Mimo to "kde", záleží taky "jak". S Meganem jsem na kleberkách projížděl úseky, kde jiní stáli.
Na Xantii jsem měl michelinky a taky bez problémů. Jenom teď C5ku jsem koupil se zimníma Lassa a musel jsem je vyměnit zase za michelniky. A opět bez problémů. Jenomže mechanik, ke kterému jezdím, zase Lassy chválí.
|
|
|
|
12.01.2010 22:06 -
|
1430726
|
|
|
Darja
|
|
|

|
Tak mě mile překvapily, kupovala jsem je tehdá pod finančním tlakem a tak jsem si řekla, že zvolím to lepší z levnějších Takové to menší zlo a jsem až v šoku, že jsou dobré. A protože jsem sklerotik, tak jsem v nich odjela i loňskou letní sezónu (koncem srpna jsem si vzpomněla, že bych měla přezout Vím vím, ženská no) a nehučí tak jako třeba barumky, co jsme měli na BX, než jsme ho prodali. Myslím, že za ty prachy ...
Tak mě mile překvapily, kupovala jsem je tehdá pod finančním tlakem a tak jsem si řekla, že zvolím to lepší z levnějších :D Takové to menší zlo a jsem až v šoku, že jsou dobré. A protože jsem sklerotik, tak jsem v nich odjela i loňskou letní sezónu (koncem srpna jsem si vzpomněla, že bych měla přezout:-d Vím vím, ženská no) a nehučí tak jako třeba barumky, co jsme měli na BX, než jsme ho prodali. Myslím, že za ty prachy ...;-)
|
|
|
|
13.01.2010 06:57 -
|
1430737
|
|
|
hollowmen
|
|
Město: , Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 29 |
|
|
Ahoj já si koupil také nové GoodYear-ky Ultra Grip 7+ a jsem s nima velice spokojen. Na sněhu sedí jako divý, při rychlé jízdě nejsou slyšet a ještě jsem s nima nikde nezapadl. Naopak v pondělí ráno jsem jako jediný bez odhazování a tlačení odjel z parkoviště bez nějakých větších problémů. Trochu jsem zvedl podvozek a za mnou už jenom zůstával prach od sněhu. Všichni jenom čuměli.
Ahoj já si koupil také nové GoodYear-ky Ultra Grip 7+ a jsem s nima velice spokojen. Na sněhu sedí jako divý, při rychlé jízdě nejsou slyšet a ještě jsem s nima nikde nezapadl. Naopak v pondělí ráno jsem jako jediný bez odhazování a tlačení odjel z parkoviště bez nějakých větších problémů. Trochu jsem zvedl podvozek a za mnou už jenom zůstával prach od sněhu. Všichni jenom čuměli.
|
|
|
|
13.01.2010 07:36 -
|
1430738
|
|
|
Petr72
|
|

|
Ahoj všem. Na podzim jsem taky řešil zimáky a moje volba padla na Dunlop winter sport 3D. Na Pneunetu je měli v akci a hodnocení nebylo špatný, tak jsem si udělal radost. V jizerkách na lyžování taky bez problémů. V rozměru 215 /55 R16 je to cenově hodně nahoře a člověk u toho placení roní slzy .
Ahoj všem. Na podzim jsem taky řešil zimáky a moje volba padla na Dunlop winter sport 3D. Na Pneunetu je měli v akci a hodnocení nebylo špatný, tak jsem si udělal radost.:palec V jizerkách na lyžování taky bez problémů. V rozměru 215 /55 R16 je to cenově hodně nahoře a člověk u toho placení roní slzy;-).
|
|
|
|
13.01.2010 08:06 -
|
1430742
|
|
|
miskod
|
|
|
Tak mna tie moje UG 7+ vysli 1460CZK. Je ale pravda, ze su to 195/65 R15. Na zimu mi predsa len pride lepsia uzsia guma. Tiez som to kupil v triede 91T. V technicaku mam pisane pri letnych 94H, ale pri zimnych len 195/65 R15 bez hmotnostnej a rychlostnej triedy. Tiez aj stare su 91T. Tak len dufam, ze v pripade nehody (klop, klop, klop) ma nikto nebude obhanat.
Tak mna tie moje UG 7+ vysli 1460CZK. Je ale pravda, ze su to 195/65 R15. Na zimu mi predsa len pride lepsia uzsia guma. Tiez som to kupil v triede 91T. V technicaku mam pisane pri letnych 94H, ale pri zimnych len 195/65 R15 bez hmotnostnej a rychlostnej triedy. Tiez aj stare su 91T. Tak len dufam, ze v pripade nehody (klop, klop, klop) ma nikto nebude obhanat.
|
|
|
|
13.01.2010 08:53 -
|
1430745
|
|
|
Petr72
|
|

|
miskod. Já mám v techničáku jen jeden rozměr, takže mám smolíka. Levnější gumy mi souzeny nejsou. 
miskod. Já mám v techničáku jen jeden rozměr, takže mám smolíka. Levnější gumy mi souzeny nejsou. :-((((:-(
|
|
|
|
13.01.2010 18:57 -
|
1802042
|
|
|
šedivák
|
|
|
Ahoj, koupil jsem Sava Eskimo S3 v rozměru 215/55/R16 pod dojmem kladných uživatelských recenzí. Je to moje první zima s C5, ale předpokládám, že není normální aby při průjezdu zatáčkou v podstatě při sebemenší rychlosti uklouznul zadek cca o 10cm do strany než se guma chytne? (pak se ale kousne a už drží) Na Xantii mám Nokian WR čtvrtou zimu s vzorkem 5mm a tohle prostě neznám!-( Nejezdíte někdo ty Savy?
Ahoj, koupil jsem Sava Eskimo S3 v rozměru 215/55/R16 pod dojmem kladných uživatelských recenzí. Je to moje první zima s C5, ale předpokládám, že není normální aby při průjezdu zatáčkou v podstatě při sebemenší rychlosti uklouznul zadek cca o 10cm do strany než se guma chytne? (pak se ale kousne a už drží) Na Xantii mám Nokian WR čtvrtou zimu s vzorkem 5mm a tohle prostě neznám!-( Nejezdíte někdo ty Savy?
|
|
|
|
13.01.2010 19:10 -
|
1802046
|
|
|
pajauchy
|
|
Město: Hrdibořice, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 145 |
|

|
Já mám Barum Polaris 2 a taky to jede , drží slušně
Já mám Barum Polaris 2 a taky to jede , drží slušně :-)
|
|
|
|
13.01.2010 19:23 -
|
1802050
|
|
|
Petr72
|
|

|
Polaris 2 jsem měl na jednom autě a byl s nima vcelku spokojen, ale jen do té doby co jsem na druhé auto obul Debica Frigo a potom Debica Frigo II.
Ač se vyrábějí v polsku sloužily výborně a dost známích je chválí také. Jelikož má v Debice 50 procent Goodyear tak se není co divit. Doufám že Dunlopky co obouvám teď, budou alespoň stejně dobrý
Polaris 2 jsem měl na jednom autě a byl s nima vcelku spokojen, ale jen do té doby co jsem na druhé auto obul Debica Frigo a potom Debica Frigo II.
Ač se vyrábějí v polsku sloužily výborně a dost známích je chválí také. Jelikož má v Debice 50 procent Goodyear tak se není co divit. Doufám že Dunlopky co obouvám teď, budou alespoň stejně dobrý ;-)
|
|
|
| |
|
|