| |  |
|
15.08.2010 20:13 -
Oprava rolety v kufru
|
2353103 |
|
|
ShrekC5
|
|
Město: Děčín, Auto: C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 5 |
|

|
Tak jsem pěkně opravil roletu v kufru byla hodně unavená. Oprava je jednoduchá a rychlá cca 20min teď by to utahlo i vola.
Tak jsem pěkně opravil roletu v kufru byla hodně unavená. Oprava je jednoduchá a rychlá cca 20min teď by to utahlo i vola. :-)))) :palec
|
|
|
|
|
|
15.08.2010 20:59 -
Re: Oprava rolety v kufru
|
2353109 |
|
|
ShrekC5
|
|
Město: Děčín, Auto: C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 5 |
|

|
roleta se nenavinula když jí člověk povolil to byl problém mojí opravy.
Postup opravy vyjmout celé plato, povolit 6 šroubků a poté vyndat plachtu z boční plastové patice. Patici pak zmáčknout a otáčet až budeš cítit jak natahuješ pružinu. Toto aplikovat i na druhé straně. krátký popis ale fuguje to.
roleta se nenavinula když jí člověk povolil to byl problém mojí opravy.
Postup opravy vyjmout celé plato, povolit 6 šroubků a poté vyndat plachtu z boční plastové patice. Patici pak zmáčknout a otáčet až budeš cítit jak natahuješ pružinu. Toto aplikovat i na druhé straně. krátký popis ale fuguje to. :-p
|
|
|
|
31.08.2010 17:21 -
|
2354497 |
|
|
frape
|
|
Město: Praha, Auto: C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 18 |
|

|
Ahoj,
ulomila se mi umelohmotna koncovka na roletě kufru. Je to ta cast, ktera se zasunule do plastu pri jeji zatazeni. Jako nahradni dil se neprodava a cela roleta stoji cca 10 tis. Nemate prosim nekdo napad nebo zkusenost cim ji nahradit?
Dik
Ahoj,
ulomila se mi umelohmotna koncovka na roletě kufru. Je to ta cast, ktera se zasunule do plastu pri jeji zatazeni. Jako nahradni dil se neprodava a cela roleta stoji cca 10 tis. Nemate prosim nekdo napad nebo zkusenost cim ji nahradit?
Dik
|
|
|
|
31.08.2010 20:56 -
|
2354517 |
|
|
Maxifik
|
|
Město: Trutnov 4, Auto: C5 I 1.8 16v Break | Počet příspěvků: 415 |
|

|
Já si tamn nechal udělat normální naviják na okenní domácí roletu s co nejsilněnjším perem. Místo tří aretačních kuliček jen jednu, plast nalepen na trubku navijáku a jede to už cca 12 měsíců OK. Bližší nejlépe po telefonu, je to na dlouho a už mám nápad jak to vylepšit.
Já si tamn nechal udělat normální naviják na okenní domácí roletu s co nejsilněnjším perem. Místo tří aretačních kuliček jen jednu, plast nalepen na trubku navijáku a jede to už cca 12 měsíců OK. Bližší nejlépe po telefonu, je to na dlouho a už mám nápad jak to vylepšit.
|
|
|
|
01.09.2010 10:05 -
|
2354573 |
|
|
frape
|
|
Město: Praha, Auto: C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 18 |
|

|
Mě roleta funguje dobre. Pouze se ulomila ta plastová koncovka co se zasunuje do "drzaku" pri jejim vytazenim.
Mě roleta funguje dobre. Pouze se ulomila ta plastová koncovka co se zasunuje do "drzaku" pri jejim vytazenim.
|
|
|
|
01.09.2010 11:55 -
|
2354580 |
|
|
Maxifik
|
|
|

|
Promiň, špatně jsem to pochopil
Promiň, špatně jsem to pochopil :-(
|
|
|
|
10.09.2010 14:17 -
|
2355347 |
|
|
Sovaja
|
|
Město: Odolena Voda, Auto: C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 21 |
|

|
Zrovna minulý měsíc jsem řešil ten ulomenej konec na roletě, tu koncovku co na obou stranách plata se zašoupne do sloupku a pak to plato drží. Přesně tak, náhradní díl neexistuje, pouze celá roleta za nesmysl někde kolem 8 tisíc.. . Takže jsem vzal hřebík(60nebo něco kolem) uštípnul jsem hlavičku a zasunul do plata(lehce poklepat kladívkem) a zasunul také do toho konce co se zlomil a pro jistotu ještě zamáznul lepidlem.......drží to měsíc a zatím OK....
Sice to není moc technické řešení, ale jinak mě to nenapadlo ....v podmínkách garáže....
Zrovna minulý měsíc jsem řešil ten ulomenej konec na roletě, tu koncovku co na obou stranách plata se zašoupne do sloupku a pak to plato drží. Přesně tak, náhradní díl neexistuje, pouze celá roleta za nesmysl někde kolem 8 tisíc..:-). Takže jsem vzal hřebík(60nebo něco kolem) uštípnul jsem hlavičku a zasunul do plata(lehce poklepat kladívkem) a zasunul také do toho konce co se zlomil a pro jistotu ještě zamáznul lepidlem.......drží to měsíc a zatím OK....
Sice to není moc technické řešení, ale jinak mě to nenapadlo ....v podmínkách garáže....
|
|
|
|
29.05.2011 17:48 -
|
2393104 |
|
|
mirasa
|
|
Město: Dýšina, Auto: C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 39 |
|

|
Tak jsem se dostal k tomu samému, jak vyndat roletu? Pouze plachtu z válce nebo válec i s plachtou vyndat z patic? Kdyby se našel někdo kdo by to popsal i pro toho vola co to má potom utáhnout Díky
Jdu se s tím mořit
Tak jsem se dostal k tomu samému, jak vyndat roletu? Pouze plachtu z válce nebo válec i s plachtou vyndat z patic? Kdyby se našel někdo kdo by to popsal i pro toho vola co to má potom utáhnout :-)))) Díky
Jdu se s tím mořit :nevim
|
|
|
|
29.05.2011 20:45 -
|
2393142 |
|
|
Maxifik
|
|
|

|
Ta boční patice černá jde z plata odšroubovat, jestli myslíš tohle. Plasové koncovky v kovové rouře jsou na "zaklapnelizmus" který jsem měl urvaný
Ta boční patice černá jde z plata odšroubovat, jestli myslíš tohle. Plasové koncovky v kovové rouře jsou na "zaklapnelizmus" který jsem měl urvaný :-)
|
|
|
|
30.05.2011 22:03 -
|
2393367 |
|
|
mirasa
|
|
Město: Dýšina, Auto: C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 39 |
|

|
Jo, tak odšouboval jsem to, když se na patice zatlačí,(poloha jako když jsou přišroubovaný) tak se odaretují a jde s nima točit. Pak mně vzal po hodině vztek a zabral jsem za tu černou plast. patici že ji vytáhnu z roletay a světe div se, pohoda. Musel jsem tedy použít dost síly a slabým šroubovákem narovnat takový " zaklapnelizmus " na hliníkovým základu rolety. Vyjela na mně celá patice s cca 75cm dlouhou tyčí a pérem na konci nějaká plastová blbina. Můj problém je ten, že po natočení mi chybí tak 5 cm abych to zarazil zpět do té trubky i ten kovový bazmek, rozuměj tyč, mi vyskočil z plastové patice a moc tam nedrží. Poklepem jsem nic nevyřešil, jde to natvrdo. Jsem v koncích.
Jo, tak odšouboval jsem to, když se na patice zatlačí,(poloha jako když jsou přišroubovaný) tak se odaretují a jde s nima točit. Pak mně vzal po hodině vztek a zabral jsem za tu černou plast. patici že ji vytáhnu z roletay a světe div se, pohoda. Musel jsem tedy použít dost síly a slabým šroubovákem narovnat takový " zaklapnelizmus " :-)))) na hliníkovým základu rolety. Vyjela na mně celá patice s cca 75cm dlouhou tyčí a pérem na konci nějaká plastová blbina. Můj problém je ten, že po natočení mi chybí tak 5 cm abych to zarazil zpět do té trubky :nevim i ten kovový bazmek, rozuměj tyč, mi vyskočil z plastové patice a moc tam nedrží. Poklepem jsem nic nevyřešil, jde to natvrdo.:nevim Jsem v koncích.
|
|
|
| |
|
|