Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Česky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

||

Diskuzní fórum / Ostatní technická diskuze / Oprava rolety v kufru

15.08.2010 20:13 - Oprava rolety v kufru 2353103
ShrekC5
Město: Děčín, Auto: C5 I 2.0HDi SXPočet příspěvků: 5
Začátečník Poslat soukromou zprávu

Tak jsem pěkně opravil roletu v kufru byla hodně unavená. Oprava je jednoduchá a rychlá cca 20min teď by to utahlo i vola.
Okradli Vás v servisu, nebo naopak příjemně překvapili ?
Napište hodnocení servisu do CCCA a upozorněte tak kolegy automobilisty na dobré nebo naopak špatné zkušenosti.
www.ccca.cz

15.08.2010 20:39 - Re: Oprava rolety v kufru 2353107
najk
Město: Děčín, Auto: C5 II 2.0HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 631
Moderátor Poslat soukromou zprávu

ShrekC5 napsal(a):
Tak jsem pěkně opravil roletu v kufru byla hodně unavená. Oprava je jednoduchá a rychlá cca 20min teď by to utahlo i vola.

Hele Zelí, chtělo by to popsat co to nedělalo, nebo snad dělalo a pak co si s tím udělal. A když by byla fotečka, tak by to bylo úúúúplně O.K.

15.08.2010 20:59 - Re: Oprava rolety v kufru 2353109
ShrekC5
Město: Děčín, Auto: C5 I 2.0HDi SXPočet příspěvků: 5

roleta se nenavinula když jí člověk povolil to byl problém mojí opravy.
Postup opravy vyjmout celé plato, povolit 6 šroubků a poté vyndat plachtu z boční plastové patice. Patici pak zmáčknout a otáčet až budeš cítit jak natahuješ pružinu. Toto aplikovat i na druhé straně. krátký popis ale fuguje to.

31.08.2010 17:21 - Re: Oprava rolety v kufru 2354497
frape
Město: Praha, Auto: C5 II 2.0HDi 16v Exclusive BreakPočet příspěvků: 18

Ahoj,

ulomila se mi umelohmotna koncovka na roletě kufru. Je to ta cast, ktera se zasunule do plastu pri jeji zatazeni. Jako nahradni dil se neprodava a cela roleta stoji cca 10 tis. Nemate prosim nekdo napad nebo zkusenost cim ji nahradit?
Dik

31.08.2010 20:56 - Re: Oprava rolety v kufru 2354517
Maxifik
Město: Trutnov 4, Auto: C5 I 1.8 16v BreakPočet příspěvků: 415
Uživatel Poslat soukromou zprávu

Já si tamn nechal udělat normální naviják na okenní domácí roletu s co nejsilněnjším perem. Místo tří aretačních kuliček jen jednu, plast nalepen na trubku navijáku a jede to už cca 12 měsíců OK. Bližší nejlépe po telefonu, je to na dlouho a už mám nápad jak to vylepšit.

01.09.2010 10:05 - Re: Oprava rolety v kufru 2354573
frape
Město: Praha, Auto: C5 II 2.0HDi 16v Exclusive BreakPočet příspěvků: 18

Mě roleta funguje dobre. Pouze se ulomila ta plastová koncovka co se zasunuje do "drzaku" pri jejim vytazenim.

01.09.2010 11:55 - Re: Oprava rolety v kufru 2354580
Maxifik

Promiň, špatně jsem to pochopil

10.09.2010 14:17 - Re: Oprava rolety v kufru 2355347
Sovaja
Město: Odolena Voda, Auto: C5 II 2.0HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 21

Zrovna minulý měsíc jsem řešil ten ulomenej konec na roletě, tu koncovku co na obou stranách plata se zašoupne do sloupku a pak to plato drží. Přesně tak, náhradní díl neexistuje, pouze celá roleta za nesmysl někde kolem 8 tisíc... Takže jsem vzal hřebík(60nebo něco kolem) uštípnul jsem hlavičku a zasunul do plata(lehce poklepat kladívkem) a zasunul také do toho konce co se zlomil a pro jistotu ještě zamáznul lepidlem.......drží to měsíc a zatím OK....

Sice to není moc technické řešení, ale jinak mě to nenapadlo ....v podmínkách garáže....

13.04.2011 01:47 - Re: Oprava rolety v kufru 2383971
agnes
Město: Karviná, Auto: C5 I 1.8 16v XPočet příspěvků: 10

ShrekC5 napsal(a):
roleta se nenavinula když jí člověk povolil to byl problém mojí opravy.
Postup opravy vyjmout celé plato, povolit 6 šroubků a poté vyndat plachtu z boční plastové patice. Patici pak zmáčknout a otáčet až budeš cítit jak natahuješ pružinu. Toto aplikovat i na druhé straně. krátký popis ale fuguje to.

Zdravím,
roletu mám dole, ale nevím, jakým způsobem sundat plachtu z těch bočních patic? Prosím o podrobnější návod... díkes!

29.05.2011 17:48 - Re: Oprava rolety v kufru 2393104
mirasa
Město: Dýšina, Auto: C5 I 2.0HDi X BreakPočet příspěvků: 39
99 Poslat soukromou zprávu

Tak jsem se dostal k tomu samému, jak vyndat roletu? Pouze plachtu z válce nebo válec i s plachtou vyndat z patic? Kdyby se našel někdo kdo by to popsal i pro toho vola co to má potom utáhnout Díky
Jdu se s tím mořit

29.05.2011 20:45 - Re: Oprava rolety v kufru 2393142
Maxifik

Ta boční patice černá jde z plata odšroubovat, jestli myslíš tohle. Plasové koncovky v kovové rouře jsou na "zaklapnelizmus" který jsem měl urvaný

30.05.2011 22:03 - Re: Oprava rolety v kufru 2393367
mirasa
Město: Dýšina, Auto: C5 I 2.0HDi X BreakPočet příspěvků: 39
99 Poslat soukromou zprávu

Jo, tak odšouboval jsem to, když se na patice zatlačí,(poloha jako když jsou přišroubovaný) tak se odaretují a jde s nima točit. Pak mně vzal po hodině vztek a zabral jsem za tu černou plast. patici že ji vytáhnu z roletay a světe div se, pohoda. Musel jsem tedy použít dost síly a slabým šroubovákem narovnat takový " zaklapnelizmus " na hliníkovým základu rolety. Vyjela na mně celá patice s cca 75cm dlouhou tyčí a pérem na konci nějaká plastová blbina. Můj problém je ten, že po natočení mi chybí tak 5 cm abych to zarazil zpět do té trubky i ten kovový bazmek, rozuměj tyč, mi vyskočil z plastové patice a moc tam nedrží. Poklepem jsem nic nevyřešil, jde to natvrdo. Jsem v koncích.

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  

© 2007-2010 :: by c5club, optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Mozilla Firefox, Kontakt/Administrator