caute.Bol som včera v stredisku na repas čerpadiel a vstrekovačov.Videl som tam vela vstrekovačov Bosch.Pýtal som sa na prevenciu ochrany.Vraj aj Peugeot odporúča aby sa pri každom piatom natankovaní do nádrže nalialo 0,4-0,5l motorového oleja 5w40!Vraj dnešná nafta je dost suchá a s toho dovodu dochádza k poskodeniu vstrekovačov a čepadiel!Dnes nám to potvrdily v peugeote!V citroene som ešte nebol!Váš názor HDIčkáry?
caute.Bol som včera v stredisku na repas čerpadiel a vstrekovačov.Videl som tam vela vstrekovačov Bosch.Pýtal som sa na prevenciu ochrany.Vraj aj Peugeot odporúča aby sa pri každom piatom natankovaní do nádrže nalialo 0,4-0,5l motorového oleja 5w40!Vraj dnešná nafta je dost suchá a s toho dovodu dochádza k poskodeniu vstrekovačov a čepadiel!Dnes nám to potvrdily v peugeote!V citroene som ešte nebol!Váš názor HDIčkáry?:-))
To je divný, většinou ty Bosche vydržej víc než Siemens a neznám nikoho, kdo by tam lil olej...
To je divný, většinou ty Bosche vydržej víc než Siemens a neznám nikoho, kdo by tam lil olej...
mne ked boschkari vymienali cerpadlo (ca. pri 120tkm), tak skonstatovali poskodenie vplyvom nekvalitneho paliva (necistoty udajne vydrali cerpadlo zvnutra). A to zasadne menim palivovy filter pri kazdom! servisnom cykle.
Pravda je, ze pred tou zavadou som 1 rok vkuse tankoval na tej istej CS - JET-ka za Pristavnym mostom v BA. Odvtedy radsej striedam dve siete CS a tiez jednotlive pumpy
mne ked boschkari vymienali cerpadlo (ca. pri 120tkm), tak skonstatovali poskodenie vplyvom nekvalitneho paliva (necistoty udajne vydrali cerpadlo zvnutra). A to zasadne menim palivovy filter pri kazdom! servisnom cykle.
Pravda je, ze pred tou zavadou som 1 rok vkuse tankoval na tej istej CS - JET-ka za Pristavnym mostom v BA. Odvtedy radsej striedam dve siete CS a tiez jednotlive pumpy :nevim
cauko.V nitre diesel plus!Aditív je tiež dobrá a užitočná.Ten sa dáva pri každom natankovaní!Repas sa robí vetšinou len na bosch,takže aj vydrží dlhšie!Tankujem na shell a omv!
cauko.V nitre diesel plus!Aditív je tiež dobrá a užitočná.Ten sa dáva pri každom natankovaní!Repas sa robí vetšinou len na bosch,takže aj vydrží dlhšie!Tankujem na shell a omv!
Dobrý je také a zvláště na "FRANCOUZE a jejich HDi" aditivum DIECYL PLUS.
Dobrý je také a zvláště na "FRANCOUZE a jejich HDi;-)" aditivum DIECYL PLUS.:-d
Pravda je, ze pred tou zavadou som 1 rok vkuse tankoval na tej istej CS - JET-ka za Pristavnym mostom v BA. Odvtedy radsej striedam dve siete CS a tiez jednotlive pumpy
A ked ti menia palivový filter ,tak ti vysajú aj naftu z nadoby filtra spolu s tými nečistotami? Teda ak tam neaké máš,lebo ja tam skoro vždy najdem pár perletí(metalízu),mechanikom mi to bolo zdôvodnené tým, že ak to nevysaješ tak ony sa časom dostanú cez filter do vstrekov. Olej by som do nafty nedával(možno do hladkého dieslu ano) skôr tankovať OMV alebo inú "lepšiu" značku a občas aditív. JET neviem neviem ja nemám k nim dôveru.Ja mám najlepšiu skúsenosť s SHELL At.
A ked ti menia palivový filter ,tak ti vysajú aj naftu z nadoby filtra spolu s tými nečistotami? Teda ak tam neaké máš,lebo ja tam skoro vždy najdem pár perletí(metalízu),mechanikom mi to bolo zdôvodnené tým, že ak to nevysaješ tak ony sa časom dostanú cez filter do vstrekov. Olej by som do nafty nedával(možno do hladkého dieslu ano) skôr tankovať OMV alebo inú "lepšiu" značku a občas aditív. JET neviem neviem ja nemám k nim dôveru.Ja mám najlepšiu skúsenosť s SHELL At.:-)
A ked ti menia palivový filter ,tak ti vysajú aj naftu z nadoby filtra spolu s tými nečistotami? Teda ak tam neaké máš,lebo ja tam skoro vždy najdem pár perletí(metalízu),mechanikom mi to bolo zdôvodnené tým, že ak to nevysaješ tak ony sa časom dostanú cez filter do vstrekov. Olej by som do nafty nedával(možno do hladkého dieslu ano) skôr tankovať OMV alebo inú "lepšiu" značku a občas aditív. JET neviem neviem ja nemám k nim dôveru.Ja mám najlepšiu skúsenosť s SHELL At.
Taky tam mám ten samej bordel co píšeš.Neříkal Ti mechanik co by top mohlo být?Jak často měníš filtr?V návodu je každých 60tis. a to my připadá hodně. A ked ti menia palivový filter ,tak ti vysajú aj naftu z nadoby filtra spolu s tými nečistotami? Teda ak tam neaké máš,lebo ja tam skoro vždy najdem pár perletí(metalízu),mechanikom mi to bolo zdôvodnené tým, že ak to nevysaješ tak ony sa časom dostanú cez filter do vstrekov. Olej by som do nafty nedával(možno do hladkého dieslu ano) skôr tankovať OMV alebo inú "lepšiu" značku a občas aditív. JET neviem neviem ja nemám k nim dôveru.Ja mám najlepšiu skúsenosť s SHELL At.:-) Taky tam mám ten samej bordel co píšeš.Neříkal Ti mechanik co by top mohlo být?Jak často měníš filtr?V návodu je každých 60tis. a to my připadá hodně.
Já měním všecny filtry při výměně oleje kromě kabinového ten je moc drahej na tak častý výměny
Já měním všecny filtry při výměně oleje kromě kabinového ten je moc drahej na tak častý výměny:-d
Já měním všecny filtry při výměně oleje kromě kabinového ten je moc drahej na tak častý výměny
To se máš, můj palivový filtr je za 1000,-. Ale zase se mění komplet celá nádržka, takže určitě nikde žádný bordel nezůstává.
To se máš, můj palivový filtr je za 1000,-. Ale zase se mění komplet celá nádržka, takže určitě nikde žádný bordel nezůstává.
dôvera - nedôvera keď sa asi pre piatimi rokmi robila celoslovenská inšpekcia kvality paliva, jediná sieť s 0% závad bola JET-ka, preto som tam tankoval ..
Ostatní - ESSO, Shell čo si pamätám okolo 10-20% zistení závad, Slovnaft ešte horšie a na chvoste samozrejme Jurki (samovražda)
dôvera - nedôvera :-o keď sa asi pre piatimi rokmi robila celoslovenská inšpekcia kvality paliva, jediná sieť s 0% závad bola JET-ka, preto som tam tankoval ..
Ostatní - ESSO, Shell čo si pamätám okolo 10-20% zistení závad, Slovnaft ešte horšie a na chvoste samozrejme Jurki (samovražda) :-((((
A ked ti menia palivový filter ,tak ti vysajú aj naftu z nadoby filtra spolu s tými nečistotami? Teda ak tam neaké máš,lebo ja tam skoro vždy najdem pár perletí(metalízu),mechanikom mi to bolo zdôvodnené tým, že ak to nevysaješ tak ony sa časom dostanú cez filter do vstrekov. Olej by som do nafty nedával(možno do hladkého dieslu ano) skôr tankovať OMV alebo inú "lepšiu" značku a občas aditív. JET neviem neviem ja nemám k nim dôveru.Ja mám najlepšiu skúsenosť s SHELL At.:-)
cauko.Kto by mal zaujem o aditív VIF na slovensku,tak v tejto sieti predajní .link. čechách sa vraj lahšie zhána.Je len za 6,50 eur bez dokladu!
cauko.Kto by mal zaujem o aditív VIF na slovensku,tak v tejto sieti predajní http://www.autostangl.sk/.V čechách sa vraj lahšie zhána.Je len za 6,50 eur bez dokladu!
ty zlaté kousky jsou z podávacího čerpadla.komutátor/uhlíky A ked ti menia palivový filter ,tak ti vysajú aj naftu z nadoby filtra spolu s tými nečistotami? Teda ak tam neaké máš,lebo ja tam skoro vždy najdem pár perletí(metalízu),mechanikom mi to bolo zdôvodnené tým, že ak to nevysaješ tak ony sa časom dostanú cez filter do vstrekov. Olej by som do nafty nedával(možno do hladkého dieslu ano) skôr tankovať OMV alebo inú "lepšiu" značku a občas aditív. JET neviem neviem ja nemám k nim dôveru.Ja mám najlepšiu skúsenosť s SHELL At.:-) ty zlaté kousky jsou z podávacího čerpadla.komutátor/uhlíky :-o
a pak muzes mit jeste stribrne kousky a ty jsou z vysokotlakeho cerpadla
jinak olej do nafty...mno nevim..obesel bych se
nedavno jsem se dostal i neverejnym materialu BOSCH kde vyrobce CR vstrikovacu i dokonce zakazuje pouziti jakychkoliv aditiv a primesi do nafty nedivim se,pri dnesnich novych vstrikovacich pracujicich s tlakem 2.2 az 2.8bar (BMW,VW) !
a pak muzes mit jeste stribrne kousky a ty jsou z vysokotlakeho cerpadla :d
nedavno jsem se dostal i neverejnym materialu BOSCH kde vyrobce CR vstrikovacu i dokonce zakazuje pouziti jakychkoliv aditiv a primesi do nafty nedivim se,pri dnesnich novych vstrikovacich pracujicich s tlakem 2.2 az 2.8bar (BMW,VW) !
a pak muzes mit jeste stribrne kousky a ty jsou z vysokotlakeho cerpadla
tak to ti nereknu,ono je to spis k ten novym CR 5-7 generace ty ale v C5 nejsou..ja aditivum osobne v zime davam
tak to ti nereknu,ono je to spis k ten novym CR 5-7 generace ty ale v C5 nejsou..ja aditivum osobne v zime davam