Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Česky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

||

Diskuzní fórum / Ostatní technická diskuze / oprava presedeného sedáka
06.08.2007 06:32 - oprava presedeného sedáka 168828
igok
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X BreakPočet příspěvků: 270
VIP Poslat soukromou zprávu
Dobrý nápad s tou polyuretanovou penou, tak to ma nenapadlo . Ale ak môžem poradiť, tak keď to budete mať rozobraté podlepte ten sedák po celej ploche nejakým pevným plátnom, aby ste zabránily pretlačeniu sedáka cez struny (môj už pretekal). Ja som narýchlo použil brúsny papier (plátno), kúpite ho v každom železiarstve. Nalepil som ho chemoprénom, brúsnou časťou k sedáku aby sedák ležal na strunách hladkou stranou.
Sraz C5
Kdo bude mít zájem dovést náhradní díly na sraz,tak je tu možnost díly dovést. Zdeněk Tobolík (Bobo)
www.automaxhulin.cz

16.08.2007 20:28 - Re: oprava presedeného sedáka 168829
Breznev
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v XPočet příspěvků: 1
99 Poslat soukromou zprávu
Ja som to na mojom bx riesil podlozenim umelej hmoty. Sedadlo je sice tvrdie, ale drzi.

08.09.2008 07:53 - Re: oprava presedeného sedáka 168830
Růža
Město: Horažďovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X BreakPočet příspěvků: 285

Uživatel Poslat soukromou zprávu
Prosezené sedadlo řidiče jsem také opravoval PUR pěnou a výsledek je docela dobrý. Předtím jsem pomalu v každé zatáčce jezdil na sedadle sem a tam a nyní to má docela oporu (teda jako můj zadek .
Sedák se nechá celkem jednoduše vyndat. Ze spoda do praskliny jsem pak nastříkal řádně klasické PUR pěny. Dal jsem jí tam celkem dost, protože se mi to pořád nezdálo. Jenže po nabytí pěny mi kraj sedáku hodně ztvrdnul a nebylo to pohodlné. Tak jsem do toho dal pár ran gumovou paličkou a pěna se trochu narušila a pěkně změkla.
Jinak originál sedák se nechá také samostatně nový koupit, ale stojí kolem 12 000,- Kč.

25.05.2009 08:29 - Re: oprava presedeného sedáka 661001
Růža
Město: Horažďovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X BreakPočet příspěvků: 285

Uživatel Poslat soukromou zprávu
Tak dnes již určitě nedoporučuji používat na opravu klasickou PUR pěnu, s kterou mám zkušenosti. Po nějakém půl roce se začala nastříkaná pěna totiž hodně rozpadat a těsně pod látkou potahu mi z ní navíc ztvrdly tvrdé pucky, které pěkně tlačily.
Sedák jsem tedy vytrhl a nechal ho opravit u čalouníka, který vyčistil tu mojí pěnu a vlepil na její místo kus jiného "molitanu". Jako originál to sice není (čemuž jsem také pomohl tou svojí opravou), ale je to lepší než před tím.
Proto doporučuji raději šikovného čalouníka, který na to má lepidla, nářadí i potřebný materiál nebo sehnat jiný sedák řidiče z anglické verze (kterých je už i u nás dost) a nebo přendat ten od spolujezdce (je téměř stejný, pouze se musí v boku vyříznout díry - jak je popsáno i zde v sekci návody).

06.04.2012 22:48 - Re: oprava presedeného sedáka 2466769
DOUFAK
Město: KARLOVY VARY, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX BreakPočet příspěvků: 347
Začátečník Poslat soukromou zprávu
Dá se někde sehnat samostatně ten ocelový rošt co drží ten molitanový sedák? Mám ho prasklý.Jde i v pohodě ven - vyměnit.

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  

© 2007-2010 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator, eGaraz