Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Česky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

||

Diskuzní fórum / Motor, převodovka, výfukový systém / Mám svého prvního Citroëna!!!

27.09.2009 12:28 - Mám svého prvního Citroëna!!! 1106503
lubin
Město: Středočeský kraj, Auto: C5 II 2.0HDi 16v Exclusive BreakPočet příspěvků: 73
99 Poslat soukromou zprávu

Ahoj,koupil jsem si C5 2,0Hdi 16V FAP r.v.2007naj.77tis.Na co si mám dát pozor?
Navštívil jsem 2 servisy Citroën každý mi řekl něco jiného,co se týče FAPu(prý se čistí sám a nemám se čeho obávat!?),tady píšete ruzné metody atd.a já teď nevím
Kdy se mění rozvody?
Do teď jsem měl jiné značky,ale teď si myslím,že jsem konečně vybral,včera jsem najel s rodinou 326km a průměrná spotřeba 5,4 prostě bomba!!
Poraďte mi na co mám dát pozor.
Děkuju a jen co něco nafotím,tak pošlu!

27.09.2009 13:26 - Re: Mám svého prvního Citroëna!!! 1106504
Darja
Město: Hostivař, Auto: C5 I Nenažraná exclusivní bestie f třílitruPočet příspěvků: 2773
VIP Poslat soukromou zprávu

Ahoj, tak nejdřív tě tu vítám

Co se FAPu týká, diskuzí je tu doopravdy hodně Důležité je pochopit, jak FAP funguje (což v servisech nevědí, pro ně je to díl, co se za 17.000Kč mění).
Pevné částečky mají velikost okolo 0,09 mikronů a obsahují uhlík a uhlovodíky. Filtr pevných částic tyto částečky zachytí a vypálí je, částečky hoří při cca 550°C, ale normální teplota výfukových plynů je pouze okolo 150°C. Během expanzní fáze ve spalovací komoře je vstříknuto palivo, které během hoření dokáže zvýšit teplotu výfukových plynů na 350°C až 400°C. Katalyzátor pracuje s nespálenými uhlovodíky, které vznikly po dodatečném vstříknutí paliva a tak zvyšuje teplotu o dalších 100°C. Díky použítí Eolys aditiv se podaří pevné částečky spálit již při 450°C.
Eloys se doporučuje doplnit každých 80 000km, auto si o něj umí kňournout samo.

Rozvody máš napsané v servisce, nevím přesně, ale asi 120tis? Kluci s Hdičkama ti to upřesní.

Pokud máš auto chvilku, tak určitě si zajeď k někomu šikovnému na diagnostiku. Nevědomost je možná sladká, ale v případě auta se někdy prodraží a je lepší vědět, jestli není problém

Přeji hodně sťastných km

27.09.2009 14:27 - Re: Mám svého prvního Citroëna!!! 1106506
drobec
Město: Bratislava, Auto: C5 II 2.0HDi 16v SXPočet příspěvků: 200
Uživatel Poslat soukromou zprávu

na 2.0 hdi 16v je pisanych 240tisic km (v beznej prevadzke) ale podla toho co som cital tak sa odporuca menit okolo 180-200 (vratane vodnej pumpy a pripadne aj remenice). samozrejme zalezi kolko mas skutocne nabehanych, ako s tym jazdil atd

27.09.2009 19:40 - Re: Mám svého prvního Citroëna!!! 1106510
Luki_C5
Město: Holešov, Auto: C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 63

jj ma pravdu 2,0 HDI 16V 100kW ma rozvodovy interval opravdu 240 tis km. Ja osobne budu delat rozvody kolem 200 tis. Jinak doporuceni je 240 a nebo 3 roky. Jinak tu spotrebu ti zavidim. Ja jezdim kolem 6,8-7,2. Jinak preji hodne stastnych kilometru a at se ti tu libí. Jo a nechces se ukazat na sraze ? Lukas

27.09.2009 19:56 - Re: Mám svého prvního Citroëna!!! 1106511
erste
Město: Trnava, Auto: C5 III 2.0 HDi 138k FAP (100kW)Počet příspěvků: 48
Začátečník Poslat soukromou zprávu

Darja napsal(a):
Ahoj, tak nejdřív tě tu vítám Co se FAPu týká, diskuzí je tu doopravdy hodně Důležité je pochopit, jak FAP funguje (což v servisech nevědí, pro ně je to díl, co se za 17.000Kč mění). Pevné částečky mají velikost okolo 0,09 mikronů a obsahují uhlík a uhlovodíky. Filtr pevných částic tyto částečky zachytí a vypálí je, částečky hoří při cca 550°C, ale normální teplota výfukových plynů je pouze okolo 150°C. Během expanzní fáze ve spalovací komoře je vstříknuto palivo, které během hoření dokáže zvýšit teplotu výfukových plynů na 350°C až 400°C. Katalyzátor pracuje s nespálenými uhlovodíky, které vznikly po dodatečném vstříknutí paliva a tak zvyšuje teplotu o dalších 100°C. Díky použítí Eolys aditiv se podaří pevné částečky spálit již při 450°C. Eloys se doporučuje doplnit každých 80 000km, auto si o něj umí kňournout samo. Rozvody máš napsané v servisce, nevím přesně, ale asi 120tis? Kluci s Hdičkama ti to upřesní. Pokud máš auto chvilku, tak určitě si zajeď k někomu šikovnému na diagnostiku. Nevědomost je možná sladká, ale v případě auta se někdy prodraží a je lepší vědět, jestli není problém Přeji hodně sťastných km
len doplnim, ze v pripade ak zacina proces spalovania - prirodzena regeneracia, pocitac si vyberie pre ekonomicku usporu paliva i aditiva "EOLYS" taky cas, kedy auto ide dlhsie plynule mimo mesta (cca 10-15min). Ak nahodou tento proces spalovania vodic prerusi a odstavi auto, zopakuje sa regeneracia pri dalsej jazde a znova zohriati sa a aby sa co najrychlejsie dosiahla spominana teplota pre spalovanie castic vo filtri, spusti sa ohrievac zadneho okna, ventilator chladica a zeraviace sviecky, proste spotrebice ktore maju velky odber, aby bol motor viac zatazeny. Az ked viac krat nepride k regeneracii zacne svietit kontrolka so symbolom "FAP zaneseny". Ak riadne prebehne regeneracia pocitac vynuluje pocitadlo pre tento proces a dalsiu regeneraciu spusti po 350-800 km, zalezi podla druhu jazdy (mesto, medzi obcami, dialnica) a sposobu jazdy (riadne preradovanie, alebo udusanie motora podradovanim apod.) Pri riadnych, plynulejsie dlhsich jazdach bude potrebne doplnit primes EOLYS asi po 80-100 tis.km a vymenit filter asi pri 160-200 tis.km. Zlym preradovanim rychlosti, castou jazdou len po meste je doplnanie EOLYS-u i vymeny filtra FAP potrebne urobit po menej ubehnutych km. Pocitacovy system na to samozrejme upozorni, to len aby niektori vedeli preco niektorym skor a inym neskor.

07.09.2010 09:08 - Re: Mám svého prvního Citroëna!!! 2355059
Matt
Město: Banská Bystrica, Auto: C5 III 1.6 HDi 16V 110k FAP (80kW)Počet příspěvků: 54

Perfektný popis

Dík za info Hneď je človek o niečo múdrejší a aj vie, že sa nemá motať s C5 len po meste

07.09.2010 12:11 - Re: Mám svého prvního Citroëna!!! 2355071
CC5
Město: Praha-Modřany, Auto: C5 II 2.2HDi 16V Exclusive BreakPočet příspěvků: 306

já mám taky svého prvního citroena to je svezení !!!!!!!!!!!!!!!!

07.09.2010 22:16 - Re: Mám svého prvního Citroëna!!! 2355120
zdenek1214
Město: Kynšperk nad Ohří, Auto: C5 II 1.6HDi 16v X BreakPočet příspěvků: 45
Začátečník Poslat soukromou zprávu

Mám tak 1.6 HDI, r.v. 2005. Rozvody by se měli dle sdělení značkového servisu měnit při 160 tis. km. Fap při 140 tis. km a vůbec je nezajímá zda je zanesený. Prostě ho vymění při servisním intervalu, který je u 1,6 20.000 km. A vyplázneš cca 24.000 Kaček. V Peugeotu Fap dělají až dá hlášku diagnostika a stejně tak doplňují Eloys. Auto si prostě řekne. Jsem s tímto Citroenovským systémem nespokojený a tak přestanu jezdit na pravidlené živení opraven a rozvody udělám jinde. Fap mi už zalzlobil - v Citroenu nevyřešili - nechal jsem ho dle návodu tady v klubu vyčistit Vapkou a nepomohlo to. Peugeťáci zjistili vydné teplotní čidlo a oprava stála do 2.000 Kč. Od té doby je klid. Jó ten servis Citroen je MiNiMo Karlovy VAry a už se bráním k nim zajet. Možná ještě přežiju výměnu filtrů při 120 tis. km a tím to zvadne. Stejně mi nechtějí uznat záruku na karoserii. Ale to jinde. Přeji Ti hodně pohodových kilometrů. Já jsem moc spokojený a auto fakt nežere. Jen nevěř počítači a vypočti spotřebu z kilometrů a tankování - budeš tak 0,7 litru výš. I tk je to super natakovej kočár. Zdeněk

08.09.2010 07:28 - Re: Mám svého prvního Citroëna!!! 2355124
autodiag
Město: -, Auto: Počet příspěvků: 2115

hmm tvuj servis bude asi supr kdyz nevi ze rozvody se na tve auto delaji pri 240 s prihlednutim na podminky provozu ve 220
s fap to take neni tak jak pises,byli by sami proti sobe,fap je nebezpecny odpad

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  

© 2007-2010 :: by c5club, optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Mozilla Firefox, Kontakt/Administrator