Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

||
 

 Kategorie: / Články & návody / Všeobecné informace o C5 /Pomocné systémy a systémy pro bezpečnost

 

ABS a REF


ABS zabraňuje zablokování kol při brždění maximální silou. Nedochází k nekontrolovanému klouzání vozidla, naopak lze vůz řídit. Systém elektronického rozdělování brzdné síly provádí regulaci brzdného tlaku mezi předními a zadními koly. Na zadní nápravě je tak umožněn maximální brzdný výkon, aniž by se riskovalo přebrzdění a v důsledku toho vybočení zádi vozidla.
Systém ABS spolehlivě zabraňuje zablokování kol při intenzivním brždění. Dokud se kola nezablokují, mohou vedle brzdných sil přenášet také dostatečné postranní síly, takže vozidlo zůstává řiditelné a stabilní při jízdě. ABS pracuje na nezpevněném povrchu, při mokru nebo náledí s téměř stejnou účinností jako u suché vozovky. To pro řidiče znamená důležitou výhodu v oblasti bezpečnosti. Při brzdění je tak možné se případné překážce vyhnout a objet ji.Podle pulzování pedálu brzdy řidič pozná, kdy ABS pracuje. Tím je včas varován a může uzpůsobit svou jízdu kritické situaci.
Elektronické rozdělování brzdné síly REF provádí úpravu brzdného tlaku mezi přední a zadní nápravou. REF pracuje s podstatně větší přesností než mechanické rozdělování brzdné síly. Reguluje maximální možný účinek brzd na zadní nápravě, zabraňuje přebrždění a v důsledku toho vznikajícímu vybočení zadní části vozidla. Díky optimálnímu brzdnému výkonu zadních kol dochází k odlehčování brzd u předních kol. Méně se zahřívají a tím se zmenšuje nebezpečí zeslabení účinku brzd v důsledku jejich ohřevu. Kratší brzdná dráha je vždy výhodou pro bezpečnost.

Od zobrazené 5573 x.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator