Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Rozvody / C5 III 1.6 THP
Bobr53
13.04.2022 03:18 - Re: Rozvody / C5 III 1.6 THP
U??vate?
Hanzi, tento problém jsem řešil koncem loňského roku - 1,6THP s turbem, 5FV na autě mého syna.
Motor signalizoval ztrátu tlaku v mazání - závada byla v přidřeném motoru (1. válec poškozený píst a kruhy, ostatní válce silně poškrábané). Provedl jsem tedy kompletní GO motoru - vložka a výbrusy, nové písty, kluzná ložiska kliky a ojnic, brus kliky, trysky ostřiku pístů, solenoidy na čerpadle i řízení vačky, snímač tlaku oleje, gufera, kompletní GO hlavy.... poskládal jsem tedy v podstatě nový motor. Rozvody jsem nastavil pomocí sady nezbytných přípravků (tady kladu důraz na důsledné dodržení předepsaných kroutících momentů při montáži, a že nejsou malé)... a motor naskočil na první protočení.

Tak tohle je pouze úvod.
Po tři týdny jsem bojoval s tvým problémem - nový motor sice jel naprosto perfektně, ale po zahřátí signalizoval chybu mazání a STOP pokles tlaku oleje. Prošel jsem všechny prvky a díly, které popisuješ a stále dokola po zahřátí ztráta tlaku oleje.
Provedl jsem při zkušebních jízdách řadu měření aktuálních hodnot a výsledek? Vadné čidlo tlaku oleje!!! Podotýkám, že jsem ho při GO motoru koupil nové a v něm jsem tedy chybu nepředpokládal, nakonec až po vyloučení všech ostatních možností jsem se musel vrátit i k němu. Mělo posunutý práh citlivosti a po zahřátí oleje hlásilo pokles tlaku oleje pod povolenou hranici.

Takže můj závěr: čerpadlo tlačilo až 6500 mbar, při jízdě tlak regulovaný okolo 3000 - 4400 mbar, tlak na volnoběh cca 2500 mbar, po zahřátí oleje však čidlo hlásilo na volnoběh tlak pod 1700 mbar a to byla ta chyba mazání.
Namontoval jsem snímač tlaku zakoupený na zkoušku z vrakoviště a ten už tam zůstal dodnes - problém tlaku byl vyřešen. Zakoupené čidlo jsem reklamoval a doložil grafy z jízd, reklamace byla úspěšná.

Dodnes se potýkám ještě s jednou drobností, ale to je mimo tvůj dotaz a zkusím se tady poptat někdy příště.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator