Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Klínový řemen příslušenství
RimmerCZ
13.05.2021 15:43 - Re: Klínový řemen příslušenství
U??vate?
bobe napsal(a):
Cus lidi,
může mi prosím někdo poradit ohledně
napínací kladky u mého stroje?
Potřeboval bych vědět jak moc volně se má pohybovat
to uložení toho mechanizmu.
Měl jsem to dole, pohyb je tužší ale je v ose.
Pořád bojuji s tím že mi to někde při volnoběhu cvrliká.
Zvuk vychází někde od čerpadla posilovače a když sundám řemen tak je ticho. Zajímavé je že po nastartovani nehlásí nic o závadě dobíjení.


Tipuju to spis na volnobezku alternatoru. Resil jsem neco podobneho. Jestli ti to cvrlika hlavne na volnobeh kdy otacky motoru jsou nizke tak to tipuju. Mi to cvrlikalo hodne v rytmu toho "sestivalce". Otestuj nasledujici:

Na volnobeh cvrlika, stuj na plynu na cca 1500 otacek a poslouchej - postupne to uticha. Rozjed se treba na dvojku/trojku na nizke otacky a pust plyn - at motor nezabira, naopak at motor auto brzdi. Pri drzeni plynu to slysim, jakmile plyn pustim prestane to. Totiz pri vyssich otackach je chod motoru plynuly a uhlova rychlost se behem jedne otacky motoru skoro nemeni, tak volnobezna nema co vyrovnavat a nepracuje. Taktez pokud brzdis motorem - nevznikaji zadne zmeny v uhlove rychlosti motoru diky zazehum ve valcich - volnobezka opet nepracuje. Pokud si to chces overit uplne tak sundej remem a zkus tocit volnobezkou. Na jednu stranu musi jit lehce, na druhou musi zacit tocit alternatorem. V obou pripadech bez nejakych zvuku. To jednosmerne lozisko v tom bylo KO - vyrezle. Byl videt i prach ze rzi zepredu te volnobezky. V pripade ze volnobezka uz je uplne zlikvidovana a lozisko je uplne tuhe na obe strany, tak dochazi k vibracim remenu pred altikem i za altikem. Pokud je OK, melo by remen vibrovat max. na napinaku.

U meho 3.0 se ale kvuli vymene musi sundat kompresor klimy, protoze altik je nad nim a jinak nejde dobre vyndat a bohuzel pred altikem neni misto aby se ta volnobezka dala sundat pouze vysunutim z hridele. U 2.7 to bude asi zase trosku jinak a taky je jina nez na 3.0 - ma jiny offset a bohuzel na 2.7 je drazsi tusim. Origo tak kolem 2.5-3tis, ale da se normalne sehnat aspon. Resil jsem to v jinem vlaknu, na 3.0 totiz samostatne ani nesla sehnat, takze nakonec jsme tamdali jinou z jineho auta, se stejnyma rozmerama i offsetem, akorat o par % mensim prumerem.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator