Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Zaseklé přední brzdy, zatuhlá ruční brzda, přibržďování / C5 I, II
Aresmlok
04.03.2018 19:48 - Re: Zaseklé přední brzdy, zatuhlá ruční brzda, přibržďování / C5 I, II
99
Dneska jsem dokončil první etapu opravy přibrzďování pravého předního kola. Celkem rychle se to zvrhlo v malou generálku všech třmenů a omlácení a obroušení rzi na zadních kotoučích. První pokus o nápravu se moc nepovedl. Po sundání třmenů (dostat dolů zadní byl fakt požer a vymlátit z nich šrouby ještě větší), vyčištění, osazení novými těsněními pístků jsem třmeny namontoval zpět. Klasické odvzdušnění fungovalo jen na první kříž - levé přední, pravé zadní. Z druhého kříže netekla ani kapka. Pomohlo nastartovat a odvzdušňovat s běžícím motorem. Co teklo z odvzdušňováku je v příloze (zatím jsem takovej hnus z žádnýho auta nevypustil). Prolil jsem systémem po odčerpání nádržky cca 1 litr brzdový kapaliny. Situace se zlepšila o 100%, ale údaje (dojezd) z referenčního kopce byly stále o 100% horší než u Lemonka1.
Druhý pokus o nápravu spočíval v sundání předních třmenů, rozebrání samostavu pístků, vyčištění, výměny gufera a znovu zprůchodnění odvzdušnění samostavu viz. přílohy. Systémem jsem prolil další půllitr brzdovky.
Čepy předních třmenů lehce mažu čímsi od SKF, gumový bazmek z toho definitivně vyhazuji, prachovky dávám nový. Tímto stylem jezdí nebo jezdilo 5 aut a všechny brzdí/ly zcela v pohodě. Např. Lemonek1 1,5 roku/dvě zimy bez zásahu. Na referenčním kopci shodný rozjezd s II Octávkou.
Výsledek druhého pokusu je téměř shodný rozjezd na referenčním kopci.
Druhá etapa bude zápas s výměnou trubek a lanovodů ruční brzdy. Vymyšlený to mají kluci fakt geniálně...
Jo a rébus, kam patří destička s výstupkem, jsem vyřešil celkem snadno. Dal jsem ji prostě k pístku, protože s výstupkem mám všechny čtyři destičky.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator