Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Turbo 1.6 HDi / C5 II
Fred007
18.12.2016 17:19 - Re: Turbo 1.6 HDi / C5 II
99
TomasT napsal(a):
Jestli to chápu dobře, tak oni tvrdí, že se tam kanálky mazání prohánějí tak velké kusy karbonu, že to ucpe přívodní trubku mazání turba i bez sítka a jinak to nikde jinde v motoru nic nezpůsobí a olejový filtr na to nic???
Aby si něco takového potvrdili (i když je to divné), tak snad nemusí rozebírat celý motor mimo auto, ale stačilo by sudat horní a dolní víko, a kouknout dovnitř jestli a kolik je tam usazenin.

Turbo i přívodní trubku jsem před 5 lety měl z auta venku (odstraňoval sítko), turbo jsem měl i rozpůlené (kontrola funkčnosti lopatek regulace) a bez jakýchkoliv speciálních znalostí v pohodě složené a slouží dodnes (270kkm) - i když teda Jarda na jaře říkal, že už má dost vůli - ale když jsem ho pak prstem zkoušel, tak mi připadá že podobnou vůli mělo už před 100kkm když jsem ho měl rozebrané .

Asi tak nějak. Jenom mi už nevysvětlili paradox - po první výměně turba jsem najel cca 3300 km než odešlo. A to mi nevyměnili všechny díly podle postupu (olejová vana, sítko, všechny trubky). Druhou výměnu turba údajně udělali přesně jak měli, ale auto jezdilo cca 1000 km. Potom to jenom zkoušeli přehodit za další a prý to odešlo hned. Trubky zanešeny karbonem. Takže buď se příčina karbonizace rapidně zhoršila nebo fakt tomu nerozumí a něco zapinkali.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator