Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Turbo 1.6 HDi / C5 II
Fred007
16.12.2016 13:59 - Re: Turbo 1.6 HDi / C5 II
99
Ahoj všem, jako nováček tohoto fóra přicházím pro radu, případně pomoc. 20 let jsem věrný citroenům (BX, Xsara, Xantia, C5...) - nicméně poslední problém měl rozhodil. O trablech s turby na 1.6 HDi jsem už několikrát tady četl. Teď jsem do toho zapadl až po uši a nevím kudy kam.
Konkrétně: Motor přestal táhnout (165000 km) - výměna turba (repas). Po 3000 km opětovná výměna - prý možná špatné turbo - zdarma vyměněno. 3 turbo vydrželo 1000 km - ze servisu mi volali, že toto již není turbem, ale že našli karbonové usazeniny v trubkách. Problémem je pravděpodobně nějaký otěr - klika, rozvody, hlavy, olejové čerpadlo, příp. něco jiného. Dle jejich názoru by se musel rozebrat celý motor, vyčistit, odstranit případný problém (pokud by na něho přišli...) a znovu složit. Jejich odhad je minimálně oprava za 30.000 Kč - spíše více. Podle nich je to nerentabilní a spíše by auto prodali s nefunkčním motorem na ND. Pro mě je ta C5 srdcovka (hlavně kvůli hydraulice), chtěl bych si ji nechat, ale musím taky myslet ekonomicky.
Vím, že to je hodně obecné - nejsem odborník na tyto věci. Vše, co píši, jsou názory servisu (mám tam kamaráda, tak mi snad nelže). Přemýšlel jsem nad tím celé dopoledne, obracím se na Vás všechny a děkuji předem za názory...

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator