Alethine
|
14.06.2016 07:37 -
Re: Volna predni naprava.
|
|
|
Zdravím vechny, přidávám se k diskuzi svými potíemi.
Začátkem roku jsem začala řeit předek celkově. Na autě se tedy doteď vyměnili vechny 4 ramenní silentbloky, celé servořízení za repasované, spodní čepy, rejdové čepy, axiální táhla s manetami, vechny 4 koule, vyměněna komplet LDS (s řízením), přední výkový korektor. Po této anabázi jsem byla na geometrii (laserová-s "monitory na kolech?) u které jsem si hezky postála pokoukala a druhý den tam jela na reklamaci, protoe poprvé jsem měla volant podstatně ikmo doleva. Podruhé jsem odjela s volantem ikmo doprava. Nicmémě se tam ji nevracím, na dalí geo jedu ke známému v pondělí. Kadopádně auto stále na silnici plave (nejen v kolejích po kamionech), ale to by mohla vyřeit i zítra výměna gum za nové. ALE auto stále nezvládá nerovnosti, a u krátké, dlouhé, ikmé, příčné... Nerovnosti se opírají do volantu, jak u tu bylo psáno, volant kopíruje tvar nerovností a přenáí se do něj rázy od nerovností. Vůbec mi příjde, e ten předek drncá a nemluvě o velkých kočičích hlavách nebo vlakovém přejezdu. Vydrím dost, ráda do auta naleju nějaké finance, kdy pomohou-mám to auto místo potomka, ale začíná se za mnou plazit frustrace.
Chci si ověřit, zdali můj dalí plánovaný postup je OK. Vyměním samozřejmě ty gumy a udělám dalí geo... A vidím to na výměnu těch kloubků na volantové tyči (kde se dají sehnat?), stabilizačky, dráky příčného stabilizátoru...? Auto má dnes 282tis.km, take si zaslouí péči, jen do toho nemůu jednorázově nacpat desítky tisíc, tak musím postupně
A taky mě zaujalo téma horního uloení pístnice, nemohl by být problém (i) tam a proto měl mechanik takový problém s tou geo? |
| |
| |