Tridac
|
03.04.2016 16:13 -
Re: Zaseklé zadní dveře - nejdou otevřít
|
|

|
DeFuckTo napsal(a): Tridac - No já ti to neberu, ale to takhle můe dělat preventivně desítky věcí.. Máme doma rv. 2002 a zámek se na ní nedělal ani jeden a nic nenasvědčuje, e by se měl brzy dělat.. A a někdy jednou jeden zablbne, tak se to vyřeí, ale preventivně, kdy fungují na 100%, mi přijde docela zbytečný to dělat.. 
Dneska je u automobilů velmi dobrá isolace dveří, ale přesto je otázka problému se zámkem či klikou, doporučím to udělat po první zimě kdy je s tím problém. Pokud jsou dobře umístěné zámky nebo chráněné a mazané, samozřejmě není potřeba to řeit, jde spíe o zpsob trvalé údrby v případě potřeby.
Take pokud není problém s otvíráním se zámkem, není potřeba to dělat.
Mám třeba 6 let starou Fiestu, kupoval jsem novou a druhý rok je problém se zadními dveřmi na jedné straně, kde je neikovně vyřeené okénko dvěří a voda stéká přímo nazámek a v zimě je problém to otevřít nebo zavřít. Zámek cvakne a zůstane otevřen. Take to musím vyndat a udělat. Ostatní nejsou potřeba a uvidím jak to bude sloitě uloené, případně udělám opět vechny.
A jen doplním, má pravdu, desítky věcí se dají preventivně dělat. Určitě to dělám u bowdenů třeba na kolech, brzdy, přehazovačky, bowdeny ovládání plynu ruční brzdy, tady je ta prevence hodně na místě. Kliky dokud fungují, není problém, kdy přestanou, ale zarezlý bowden je problém, který se moc řeit na místě nedá tím e to obejdu. |
| |
| |