Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Vibrace auta při jízdě
Tridac
02.04.2016 22:10 - Re: Vibrace auta při jízdě
99
Ten čep ti může odejít za 20 tisíc nebo za 200 tisíc, je to jen věc materiálu, ale při 70-80 tisíc již má nárok, ale osobně si nemyslím, že by to dělalo, každopádně čep poznᚠkdyž si to zvedneš a chytíš kolo nahoře a dole a pomalinku s ním pohybuješ proti sobě, i sebemnší vůke je cítit taková aby vibrovala.

Jinak Basenn nemyslel že dře někde guma zevnitř, ale že se sjíždí guma zevnitř. Když se změní odklon kola, tak se sjíždí, jakoby sdírá vnitří část gumy. Jako když se změní sbíhavost sjíždí se okraje gum uvnitř nebo zvenčí, tak když je špatný čep, sjíždí se vnitřní část gumy.

jinak Uniroyal ti mohu skoro garantovat že tak jedna až dvě z deseti jsou klidné. Ostatní si vezmou hodně závaží a nakonec hází do osové polohy, tedy nejdou vyvážit a právě při vyšších rychlostech vibrují, jakoby začnou skákat po kostkách, není to klasická vibrace, ale jako nahoru dolů a je to nepříjemné do volantu.

ještě bych doplnil takové to logické selské myšlení.

Když to bude čep nebo cokoliv pevného, ložisko, většinou to dělá stále a jen to zesiluje nebo zeslabuje. Když to dlá něco co začně v určité rychlosti je nutno v tu chvíli přemýšlet co se točí tak rychle aby to najednou začalo dělat něco jiného. Pokud to bude dělat čep, bude to dělat i v malých rychlostech, v zatáčce, pruidší zatočení loupne do volantu, čep se neprojeví jen v rychlosti, ale stále, stejně jako kotouče.

Používám v autoškole pro představu takovou pomůcku a tou je ždímačka na prádlo. Zkusi si představit, že mᚠna vyvažovačce gumu jakoby naležato stejně jako prádlo ve ždímačce. Pokud dᚠprádlo na jednu stranu, začne se to točit a po nějaké době dupat, pak se to zklidní a v určité rychlosti to začne vibrovat. Stejně jako špatně vyvážená guma a nebo špatně vyrobená, která nejde vyvážit protože má podélný nerovnoměrný složení směsi a hází podélně nikoliv do stran. Když bude špatné ložisko ždímačky, bude to dělat celou dobu co se točí, když to bude špatný buben, jako je třeba disk nebo kotouč, bude to dělat pořád stejně, takže já bych skoro s jistotou řekl, že je to gumou nebo diskem a poslední možnost, špatný šroub u kola, který drží disk. Stačí jeden kratší a už se hledá problém vibrace docela srandovně, proto je dobré s kolama dozadu vyměnit i šrouby.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator