Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: výměna svíček u C5 (X7) 2.0i 16V
Tony_Z
25.11.2015 14:40 - Re: výměna svíček u C5 (X7) 2.0i 16V
99
Honzaho napsal(a):
Existuje názor, že při provozu na LPG musí napětí na elektrodách dosáhnout vyšší hodnoty pro přeskočení jiskry než při chodu na benzin. Zmenšením vzdálenosti se potřebné napětí snižuje. Tím nedochází k zvětšenému namáhání sady zapalovacích cívek a snad se tím snižuje pravděpodobnost její poruchy.
Teď mne ale napadá, že do sady cívek vedou jen dva dráty (aspoň doufám, že se nepletu). Z toho by mi vycházelo, že všechny svíčky pálí najednou a tedy 4x častěji než je nutné - samozřejmě k zápalu dojde jen u té, která má stlačenou směs. Pak by to s napětím pro přeskok bylo ještě složitější (spaliny, vzduch). Jestli o tom má někdo přesnější představu - sem s ní.


Děkuji za navnazení.
Něco mě napadlo:

1. Čím větší vzdálenost, tím větší jiskra (el. oblouk) -> lepší zapálení směsi.
2. Čím větší vzdálenost, tím je třeba větší napětí aby přeskočila jiskra. V příadě že nepřeskočí, je to špatně.
3. Pokud systém, který vytváří vysoké napětí pro to, aby jiskra přeskočila, nefunguje tak jak má a dává malé napětí, potom tomu zřejmě můžeš lehce pomoct tím, že tu vzdálenost zkrátíš -> jiskra sice začne přeskakovat, ale oblouk je kratší -> hůře zapaluje, než kdyby byl delší.

Řekl bych, že řešit odtrh jiný než je z výroby (pokud jsou užity svíčky pro to auto určené), je přežitek z dob minulých... Pokud by byl nějaký problém, že by svíčky nepálily, tak spíše řešit příčinu, která bude dána třeba nízkým napětím na svíčku přivedeném. (Z toho mi vyplývá, že pokud někdo zkracoval vzdálenosti elektrod, pouze tím obcházel jiný problém. )

Jinak ještě poslední věc. Vzduch je skvělý iziolant, žekl bych, že určitě lepší než směs benzínu nebo LPG, proto pokud pálí svíčka na vzduchu, pak je tam dost vysoké napětí a rozhodně by nebylo třeba vzdálenost zmenšovat.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator