Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: LED žárovky, náhrada za klasické apod.
Tridac
03.11.2015 11:46 - Re: LED žárovky, náhrada za klasické apod.
99
Pro porovnání jsem to vzal přesně tak. Jedna ruka LED druhá ruka klasická. Po zapnutí jsem po pár vtěřinách klasickou upustil, pálila jak ďas, LEd bych mohl držet doposud, pokud by mne to bavilo.

Abych pokusu udělal za dost, rozsvítil jsem lustřík v obýváku, jestli jsem se nespletl. Jsou na něm 4 žárovky, dvě klasické 40W a dvě LED 7W. Napětí 220V, takže jsem očekával teploty vysoké. Nechal jsem to rozsvícené asi pùl hodiny, dotek klasiky zasyčel, to jistě každý zná když se spálí a LED nezaznamenala jakoukoliv změnu teploty, je studená, naprosto bez problému ji držím v ruce, tedy přiloženou ruku.

Nevím kdo z vás si to zkoušel a co kdo považuje za teplotu, ale zkuste si to, doporučuji. Možná vyšší výkon hřeje, ale 7W by mělo stačit pro porovnání (odpovídá cca 80W klasické žárovky). LED žárovka 7W 220V je naprosto studená po pùl hodině svícení. Žárovka do auta 7W na 12Voltù, tato, je přisvícení vlažná, možná ji ohřívám více já než ona mne.
.link.

Zase mám novou zkušenost. Děkuji

Ještě jsem se mrknul zpět do fyziky, ona 40W žárovka má proudový odběr 0,2A, ale LED žárovka se pohybuje řádově v miliampérech, tak netuším, co by tam mělo hřát? U klasiky vyšší W potřebuje více proudu a tím se hřeje. Ale co hřeje v miliampérech při malé W zátěži nevím. Třeba některé hřejí, ale já jsem to vyzkoušel a přesvědčil jsem sám sebe.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator