Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Poděkování
janys
05.08.2015 21:39 - Velké poděkování!!!
99
Jeli jsme naši milovanou C5 na dovolenou do Bulharska. Naplánovali jsme přes Rumusko s tím, že ním pojedeme v kuse a přes den (kvůli informacím, že je tam poněkud nebezpečno). A co se nestalo. Když jsme byli za polovinou cesty - Drobeta-Turnu Severin, cca 1200 km od domova, rozblikali se kontrolky. Zastavili jsme, zhasli motor a již nenastartovali. Opakovali se 3 hlášky....Break...ABS...a nejhorší imobilizer fault... Odpojil jsem baterku, vyndal a zandal všechny pojistky, vyndal počítač, vychladil (venku bylo 36°C). Nic nepomáhalo, motor sice točil, ale nenastartoval. Prostě nic. Nejbl힚í servis asi až v Bukurešti. V tomto městečku byl taky jeden, ale navíc byla neděle a tam jezdili hlavně Dacie a povozy z koňmi.
Měl jsem v mobilu kontakt na pana Tobolíka "Bobo", od kterého objednávám ND. Zavolal jsem a i přesto, že byla neděle telefon zvedl! Ptál jsem se, jestli neví, kde může být problém. Měli jsme dokonce několik hovoru, volal i nějakému svému známemu v Citroenu, ale problém jsme nakonec nevyřešili. Zmínil se ale o panu Petrovi Kalnem "Jumep", a zkusím jeho. Na internetu mi na něj zjistil číslo a já jsme mu zavolal. Opět přesto, že byla neděle tak mi zvedl!!! Prostě jsem tomu nevěřil. Na dálku mi akorát řekl, že počítač kaput asi nebude, spíše nemůže něco načíst a nejspíš hydr. čerpadlo podvozku. Poradil, a zkusím vyndat a zandat konektor na čerpadle. Já to pak udělal, dceři jsem řekl, a otočí klíčkem a co se nestalo - po 4 hodinách bezradnosti diesel opět krásně klapal!!! Měli jste vidět ty oči nás všech čtyřech. Plánovali jsme již cestu zpět vlakem. Zkoušel jsem, že bychom sehnali nový počítač, ale náklady a diagnostika v těchto končinách by převýšila hodnotu auta (r.v.2001). Takže v autě panoval smutek a spíše smíření s tím, že naše dovolená končí a že sundáme SPZetky a auto tam necháme. A ono najednou všechno jinak!!! Pan Kalna mi po dalším telefonu říkal, že by se nebál jet dál.
Měli jsme nakonec krásnou dovolenou. Najeli jsme cca 4500 km a v pořádku vrátili domu.

Touto cestou moc děkuji a také celá moje rodina panu Tobolíkovi "Bobo" a panu Kalnovi "Jumep" za to, že nám neskutečně pomohli a to i přesto, že se neznáme a navíc byla neděle!!! Prostě lidé, kteří pomůžou existuji a jedni z nich jsou oni. Díky, díky, díky!!!

(Mimochodem nebezpečné Rumunsko jsme vůbec nepoznali, protože nějaká starší paní z domu kousek od našeho auta nám donesla jabka, švestky, vodu. Zvala nás i na kafe. Jiná paní v malínkém obchůdku nám poskytla azyl v podobě toalety, koupelny...)

Happy end!!! Díky pane Tobolík a pane Kalna!!!

Jan Veselý

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator