Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

||
 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Jaký motorový olej do 2.2HDi 98kW
duff74
14.03.2014 13:25 - Re: Jaký motorový olej do 2.2HDi 98kW
99
vseved: Mᚠtam Total, protože Renault tam má Elf a Škoda a Ford Castrol. Získání továrních specifikací stojí nemalé peníze a je zbytečné, aby si automobilka tuto specifikaci platila u všech olejů na trhu. Takže si tuto specifikaci pořídí jen u těch největších olejářských firem. Což nadnárodní konglomerát Total-Elf-Fina je. Navíc mám pocit, že Total je původně francouzká firma, takže co je komerčně lákavější, než dávat do francouzkých aut francouzký olej, kór tak známé značky. Ta spolupráce je dlouhodobá cca 50 let.

Výrobce motoru nepředepisuje ani viskozitní třídu, ani základový olej, z kterého má být použitý olej vyroben. Jediné co ho zajímá je ACEA API. Ta je pořád stejná, ale jinou viskozitu oleje bude mít motor, který jezdí ve Švédsku a jinou ten v Argentině.

63zdenda:

My se pořád bavíme jen o oleji do motoru. Kdyby byl motor jen motorem tak by to bylo daleko jednodušší, ale dneska je tam spousta "bižuterie", které to komplikují. Viz FAP, katalyzátor, EGR a já nevím co ještě. Takže je to o rozhodnutí, zda udělám dobře FAPu, nebo motoru. Nejvíce na palici je norma od Fordu A1/B1. To není olej, to je voda. Primárně určený ke snížení spotřeby paliva a vypouštěných emisí. To, že je ve vyšších otáčkách olejový film tak tenký, že to pomalu nemaže je až druhotné. Zatímco běžný olej A3/B3-4 by do Forda nalít šel, tak ten A1/B1 do našich HDi ne, protože na to není konstruovaný. Takže buďme vděčni za francouzké soudruhy, že se neinspirovali u Fordu. Osobně razím teorii, že Fap mě dopředu neposouvá, to dělá motor, takže jemu to nejlepší. Takže klidně Total Quartz 9000, ale nemusí to být jen on

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator