Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: tažné zařízení + legislativa
najk
22.01.2013 22:41 - Re: tažné zařízení + legislativa
99
troll napsal(a):
BOSAL mám taky, taky jsem ho koupil bez klíčku a sundat de dobře, dokonce de i pořešit klíček tím že zámek velmi opatrně odvrtᚠvrtačkou.

ačkoli patřímk zainteresovaným neb tahám často vozík 850kg, dovolím si trochu oponovat k informacím zde poskytnutým. Z mého dobře informovaného zdroje z řad PČR jsem se dozvěděl, že ačkoli bylo vydáno stanovisko MD a policisté k němu dostali "přehlednou" "příruční" 19xA4 tabulku stejně tam nic jako jednoznačný výklad této problematiky NENI. Tím že možnost tahat vozíky nad 750kg s B byla dána pouze stanoviskem MD nikoli přímo zákonem je to s tím zachováním trochu na štíru. Nikdo odpovědný se neodvažuje zaujmout pevné stanovisko a proto bych zatím byl opatrný.


dobře informovaný zdroj - to je jako že informátor Poldové jsou ti poslední, kteří dostanou nějaké vypocené stanovisko z Policejního prezídia a tomu věř. Ministerstvá mají ze zákona právo vydávat vyhlášky, což je spravidla prováděcí předpis. Jelikož to tupci pohnojili - špatný překlad normy EU (MD je garant příslušného zákona), tak prozatím zaujali pouze únikové stanovisko, které jasně něco říká. Chceš mně snad tvrdit, že holandan potáhne karavan k hranici ČR a přes naše území pojede karavan na přepravníku někoho kdo má éčko. Jsme snad v EU a VŠECHNY normy se mají sjednocovat, máme stejné práva jako ostaní obyvatelé EU. Klidně si najdi na webu novely NL, SLO a další. Kdo má řidičák vydaný do 18.1.2013, tak prostě tahá i bez éčka (za splnění ostatních podmínek) - viz stanovisko MD.
a toto tady tvrdím již rok

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator