Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

||
 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: tmavící folie na skla
draceq
15.01.2011 10:30 - Re: tmavící folie na skla
99
Ono je to totiž i tak, že to co tady u policejní kontroly projde, to ti dají venku vyžrat. Protože pokud je propustnost předních bočních skel u řidiče menší jak 70%, je to nelegální. Pokud to projde tady u nás, je to buď proto, že na to technické serou a nebo se technická dělá po známosti (moc dobře vím, o čem to je, osobně jsem toho u bývalého auta využíval, ale nebudu vypisovat podrobnosti na veřejné fórum). Čili možná úmluva i funguje, ale tady to projde a venku se drží předpisů.

Takže, neříkám, že všechny folie vepředu jsou nelegální, ale pokud to má i se sklem jako celek menší propustnost než dekladovaných 70%, tak se může stát, že to dřív nebo později skončí a) zabaveným techničákem b) odstraněním folií přímo před hlídkou a mastnou pokutou. (stará dobrá finta "však já to hned uvedu do původního stavu - např. demontuju tu koncovku výfuku - a vlastně je vše v pořádku a můžu jet dál" nefunguje - podstata přestupku už byla naplněna tím, že to na autě bylo, pokud vás chytí, pokuta vás nemime, to že danou nelegální věc odstaníte ihned před policií vám pouze zaručí možnost odjet). Jediné, co je možná fakt pro klid duše je, že přístroj na měření prostupnosti světla neptří ke standardní výbavě českých hlídek. U zahraničních si tím bohužel nejsem jistý.

Jsou to extrémy, většinou se to dá domluvit (párkrát jsem takhle taky policajty ukecával a diskutoval s nima okolo koncovek výfuků, LED parkovačeak a podobně).

AD to projetí půlky Evropy - jo, já mám taky po západních a jižních státech naježděno okolo 50t km, ale policejní kontrolu auta jsem (naštěstí) zažil jen jednou na švýcarsko-německých hranicích (pohoda, šli po pasech, ne po autě), jednu "kampak jedete? ... aha, tak jeďte tady, tam neprojedete" v Amsterdamu a jednou klasickou v německu na okresce (nic příjemného, tihle šli po autě). Na hranicích dneska nikdo nekontroluje a dokud si vás nevezme do pácu Rakouská nebo Bavorská silniční kontrola, může mít auto na sobě cokoliv, co ukecáte se zdejší Pomáhat a Chránit. S Bavorákama to neukecáte a Rakušani vám daji sežrat Temelín i s kablama.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator