Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Vzpěry pátých dveří / C5I/II break
Růža
16.06.2009 14:43 - Re: Vzpěry pátých dveří / C5I/II break
99
Tak mi po deseti dnech včera přišly repasované pístky od pana Gorčáka. Nechal jsem natlakovat i ty na otevírání zadního okna, protože to se také samo neotevíralo do krajní polohy. Celé to stálo necelou tisícovku (4x200,- Kč - za natlakování, 56,- Kč - moje poštovné za cenný balík, 120,- Kč - dobírka).
Dnes jsem je namontoval a je to bombastik. Ty tlaky 400N u dveří a 250N u okna v pohodě stačí.
Vzpěry jsem rozebíral sám. Pouze u sundavání pružiny mi pomohl silnější kolega, kdy jsem jednu stranu lehce upnul do svěráku a on mi pomohl trochu stáhnou pružinu, abych mohl samosvornýma kleštěma, jako v návodu, chytit píst a vytočit ten kloubek. Potom mi zase podržel pružinu, já vycvak kleště a pružinu jsme pomalu pustili. Hlavně nastát proti pružině, kdyby náhodou vylítla! Konce na vnitřním pístu se musí vyndat, aby se píst nepoškodil, tzn. nechytat ho žadnýma zubatýma kleštěma. Já jsem si ho chytil těsně pod tou \"bambulí\" stranovýma štípačkama a jejich čelisti pevně sevřel do svěráku. Sice se tam vymáčkly dvě prohlubně, ale až k nim obal pístu nedosáhne, takže nevadí. Zpětná montហuž byla jednoduší. Kolega mi zase podržel pružinu, aby jsem mohl namontovat ten koncový kloubek a zbytek už jsem dodělal sám.
Pokud si na to netroufáte, tak je lepší přihodit nějakou pětku a nechat to rozebrat pana Gorčáka, který na to má asi i \"cajk\". Když jsem to posílal já, tak to chtěl ještě rozebrat.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator