Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Žhavení na Citroen C5 X7
LadesFCB
18.01.2026 15:21 - Žhavení na Citroen C5 X7
Za?iato?n?k
Ahoj, vlastním Citroen C5 III 2.0 HDi 103 kW. Auto mi v zimě startuje úplně v pohodě, až nedávno u nás bylo -15°C a chvilku trvalo než nastartovalo. Tak jsem zapojil auto na diagnostiku a zjistil jsem problém ve žhavení.

- diagnostika píše chybu P1351 - obvod relé žhavení - relé je ovládáno a svíčky nejsou napájeny
- přes příkaz v diagnostice relé cvaká
- při zapnutí zapalování relé cvakne (zvukem to trošku slyším a když ho držím tak i cítím to cvaknutí)
- napětí do relé jde
- na svíčkách při žhavení napětí není = (0 V)
- když odpojím kabel ze svíček a změřím jejich odpor na motoru, tak všechny mají shodně 0,1 ohmu
- relé mám G. CARTIER 51 252 002, 96 404 696 80

Otázky:
1. napětí z relé jde přímo na svíčky nebo ještě přes něco (nějaké zařízení?)
2. všechny svíčky jsou zapojené na jeden kabel? původně jsem myslel, že každá svíčka má svůj vlastní kabel protože podle schématu (obrázek 1) tomu tak je, ale změřením jsem zjistil, že na motoru jsou propojené jedním společným kabelem (obrázek 2)
3. konektory na obrázku 3 a 4 nemají nic společného se svíčkama? protože kabel od vstřiků jde spolu s kabelem ze svíček právě do těchto dvou konektorů, ale nemůžu změřit spojení pinů z konektrů s konektorem na svíčce, jako by to nebylo spojeno
4. jak je veden kabel z relé do svíček? kudy? zjistil jsem, že piny z konektoru relé žhavení č. 1,2,6,7 které by měli napájet svíčky vedou do konektoru v levém horním rohu motoru (obrázek 5) ale nechápu jak je to pak vedeno dále do svíček, které jsou navzájem propojeny.

Nevím, jestli jsem to napsal srozumitelně, asi ne. Jde mi o to, že nejspíš relé funguje a je ovládáno jak má ale na svíčkách nemám napětí. Nemůžu zjistit jestli jde kabel z relé hned do svíček nebo jestli jde ještě přes něco. Zároveň nechápu proč má na začátku každá svíčka svůj kabel, ale na konci u svíček jsou všechny propojeny jedním kabelem.

Pomůže mi někdo prosím, aspoň vysvětli jak to funguje? Díky.

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator