Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: EGR ventil - čištění
Hanz 397
29.08.2020 22:33 - Re: EGR ventil - čištění
U??vate?
jirka0077 napsal(a):
Jelikož jsem byl u pána co ma diag od Bosche, Prostě univerzal bavil jsem se s ním a ten mi potvrdil. Že to kopírování polohy znamená jen že ŘJ vidí a nevidí nastavení klapky. Což tedy znamená, problém se snímači natočení klapky EGR ventilu. Tak že ŘJ nastaví poslední znamou polohu. Ale zajímavý je že EGR ventil funguje na 100%. Ukazoval mi to přímo v diag, jelikož si s tím neumím poradit. Neznám tady v okolí nikoho kdo má diag Diagbox aby mi pomohl. Do Citroenu jet nechci, to jsou amatéři. Ale koupil jsem universal od Starline EGR ventil.
Dostalo mě že EGR ventil je nastavený na hřídeli. Jako na 10% otevřený. A oproti Delphi fakt jinak nastavený, no tak jsem ho namontoval do C5. Samozřejmě chyba P1461 zůstala, i s novým EGR ventilem ŘJ tuto chybu vykazovala. A následně se ještě po 500km dostavila chyba P0490 vysoká úroveň.
Tak jestli by tohle fakt nedokázalo nasrat. Jinak jsem volal Jrůže, a ten mi řekl že EGR ventil se nastavit nedá.
Dělá si to ŘJ sama takzvaně si ten EGR ventil přizpůsobuje na různé jízdní styly.

Nastavit se opravdu nedá, ale řidiči jednotka si ho musí načíst, tzn., že si "osahá" krajní polohy toho ventilu, zjisti, jaké hodnoty má ve které poloze a s tím pracuje. Ten EGR z principu nejde ve výrobě nastavit jeden, jako druhej, proto tohle takhle funguje. Říká se tomu občas i přizpůsobení. Diag Bosch je předražená čtečka kódu, máme ji v práci taky a je úplně k 💩

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator