Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Problem udrzet auto na ceste ,bocny vitr
Tridac
11.02.2016 12:25 - Re: Problem udrzet auto na ceste ,bocny vitr
99
Osobně to co píšeš bych bral jako velkou plochu C5 pro vítr a ten vítr byl hodně silný, létaly střechy i stromy, takže se není co divit.

Asi bych se nezaobíral logickými věcmi jako jsou gumy, čepy, vůle v řízení a podobné věci z jednoducého důvodu. toto vše se projeví i bez větru. Špatné gumy tě rozhází nebo dupou i v naprostém bezvětří, vůle v řízení poznᚠvelmi snadno v zatáčkách, takže závady které jsou trvalé mechanické určitě nejsou důvodem toho, že to plave ve větru, ale plave to stále.

Novější auta mají elektroniku, která vyrovnává boční vítr sama a ty o tom ani nevíš. Neznám to u C5, ale mám Fiestu, nový model a ta má eltkronický vyrovnávač bočního větru a funguje to jednoduše, když foukne boční vítr a auto má snahu jít do strany automatika sama natočí kola přední proti tomuto posunu a vyrovnává auto do rovné jízdy, přední kola jakoby kmitají proti větru stejně, jakoby se kmitalo volantem na vyrovnání bočního tlaku větru, taky se musí malinko pootočit volantem, zde to dělá elektronika sama. Samozřejmě do určité síly větru, ale funguje to velmi dobře. Myslím že už to mají stadardtně všichni kdo používají elektrický posilovač řízení jako má fiesta.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator