Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Vibrace auta při jízdě
JardaK
04.09.2013 12:57 - Re: Vibrace auta při jízdě
99
Ahoj všem. Četl a hledal jsem pilně, ale řešení mého případu jsem tady nenalezl.

Poslední dobou mi auto značně vibrovalo při rozjezdu, což jsem připisoval horší spojce a setrvačníku. Zároveň kolem 2500 otáček se projevovaly zvláštní vibrace jakoby od podlahy (asi tak, jak to už bylo tady na fóru dostkrát popsáno), což jsem připisoval také loučícimu se setrvačníku. Ve chvíli, kdy spojkové ložisko dalo důrazně najevo, že už mi na to kašle, jsem nechal vyměnit spojku i setrvák (zn. LUK) a čekal, že bude vše vyřešeno. K mému překvapení auto stále (i když ASI o něco méně) vibruje při rozjezdu. Když je spojka v záběru a je méně, než řekněme 1500 otáček, prostě to vibruje jak při špatné spojce. Dám-li třeba 2000 otáček, je v podstatě klid. Vibrace pri jízdě kolem 2,5 tis. otáček jsou tam taky pořád. Ty jsou citelné od třetího stupně a na pětku jsou nejsilnější. To je už jak kdyby mě někdo kopal do zadku. Zajímavé je, že trochu méně otáček a je klid. Začně to na pětku kolem 110 Km/h, poleví někde kolem 140, ale zcela neustane téměř nikdy. Jedině až když rychlost klesne někam na stovku. Nicméně připomínám, že to nesouvisí ani tak s rychlostí, jako s otáčkama, i když na nižší stupně je to mnohem slabší. Projevy se nemění s bržděním, zatáčením atd. Při vyřazení se mi zdá, že je to o něco slabší, ale těžko soudit. Zlepší se to při plném plynu. Nejhorší je to při konstantní rychlosti 110. Další věc je, že se podobné vibrace s menší intenzitou projevují i při zrychlování. Čím méně plynu, tím víc vibrací.
Souhra těchto projevů mi nedává smysl. Něco sedí na podvozek, něco na motor, něco na silentbloky... Ledaže by snad bylo v háji všechno, ale to se mi fakt nezdá.
Silentbloky na motoru, ke kterým jsem se dostal, jsem kontroloval a vypadají úplně v pohodě. Silentbloky ramen atd. jsem taky kontroloval a tváří se taky v pohodě. Poloosy nevím, ty chci nechat zkontrolovat, ale nevím co mám po servisu chtít za kontrolu aby mi je zbytečně nevyměnili, nebo neřekli, že jsou OK když nebudou. Nicméně souhra těch projevů mi na poloosy moc nesedí. Nakonec, vyvážení kol a geometrie, to je taky překontrolováno. Házivost kotoučů zkontroluju, ale to se mi taky nezdá vzhledem k tomu, že brždění na tom projevu nic nemění.

Jsem celkem bezradný a nevím kam dál. Nejhorší je, že netuším komu v okolí Pardubic auto svěřit na pořádnou kontrolu, aby se na něj dalo spolehnout. Poraďte prosím.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator