Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Signalizace neuzavřené nádrže
Qwik
03.07.2013 11:07 - Re: Signalizace neuzavřené nádrže
99
Hanz 397 napsal(a):
Bude to indukčně,když tam jsou magnety. Já jsem kdysi zkoušel signalizaci na palubáku a to,že tam není víčko zjistil,až když jsem vypnul klíč,znova nastartoval a rozjel se,takže je možný(ale nemám vyzkoušeno)že nesnímá průběžně,tudíž to ani v diag nezareaguje okamžitě na vyndání víčka...

Nejsem si jistý jestli to je indukčně.. Pokud ano, tak by se při přiblížení magnetu k senzoru, mělo na pinech objevit malé napětí.. ale to mi nepřipadá ideální, protože indukované napětí vzniká při pohybu magnetu kolem cívky.., podobně to je na čidlech ABS, ale tam se točí kovový zubatý kotouč a magnet je v čidle, a tady je pohyb pouze v okamžiku uzavření nádrže a pohyb není jednoznačný, záleží jak rychle uzamknu tak rychle se přiblíží magnet k čidlu => není pohyb, není indukované napětí..., proč tedy přibližovat magnet... Dále, k čidlu jsou jen dva vodiče a nemají žádné barevné označení jsou oba šedé.. Kdyby tam byla nějaká elektronika, počítám, že by bylo jako u parkovacích čidel... plus mínus a signál..
Nejrychlejší řešení je snímač kuchnout a podívat se... ale to se zatím neodvažuji, protože nemám rezervní.
Proto se snažím zjistit, jak poznám že je snímač OK nebo KO, nebo jestli není problém jinde.., a jaké důsledky z jeho nefunkčnosti plynou..

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator