Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Kotouče, destičky?
TomasT
18.09.2012 09:38 - Re: Kotouče, destičky?
99
vseved napsal(a):
Dobře. Ale co jízda z kopce? A Jízda v koloně? Jinak pozor, kotouče se nejvíce zahřívají přibržďováním...

Tohle je ale hlavně problém jízdního stylu. Už v autoškole mě učili, že z kopce nemám spoléhat na brzdy ale mám brzdit hlavně motorem. Stejně tak při jízdě v koloně přece nebudu jezdit nalepený na nárazníku auta před sebou abych musel každou chvíli prudce brzdit. Totéž před zatáčkou a na začátku vesnice - stačí trochu předvídavosti a brzdy jsou pořád studené, ideálně připravené k brzdění.
Co se týká nějakých testů za socialismu, vcelku mě nezajímají, už je to skoro čtvrt století, uvědom si jakými testy brzdy dnes procházejí při zkoušení prototypů auta automobilkou (agresivní jízda po horských slinicích v Alpách), tak nikdo běžně nejezdí.

Nevím jak dlouho ti destičky kotouče vydrží, já při koupi auta měl destičky cca na 50%, kotouče skoro na minimu (čekám s výměnou jen na dojetí destiček) - nyní po skoro 50 kkm destičky pořád ještě zdaleka nemám na minimu. A občas se mi stane, že brzdy nepotřebuju třeba 300 km, stačí v sobotu odpoledne u Zlína najet na dálnici, zapnout tempomat a jet do Prahy
Takže odhad životnosti předních destiček je u mě určitě přes 100kkm.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator