Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: C5 X7 alias C5 III
jruze
14.04.2012 16:49 - Re: C5 X7 alias C5 III
U??vate?
del42sa napsal(a):
takových nesmyslů o neovladatelném hydraulickém Citroenu je bohužel plný internet. Skutečnost je taková, že systém je velmi dobře dimenzovaný na případný výpadek nebo poruchu hydraulického okruhu. Kdo o Citroenech něco ví, tak už od dob DS je v systému přítomen tzv. "security valve" , který se otevře a dovolí natlakovat odpružení a řízení teprve tehdy, když je v brzdovém okruhu dostatečný tlak.Brzdy tedy mají vždy prioritu. Pokud tedy jedete v takovém autě po silnici a přetrhne se naříklad řemen od hydraulického čerpadla nebo praskne něktrerá z trubiček, tak vlastně celý systém odpružení + centrální koule slouží jako zásobník tlaku pro bezpečné zabrždění a zastavení. Od varovného upozornění na palubní desce zbývá v systému dostatečný tlak k bezpečnému zastavení vozu.

Aby došlo k něčemu podobnému co popisuješ,tak by to auto muselo jet vyfouklé v nejnižší poloze, pouze na dorazech odpružení a že takové auto není v pořádku by poznal i naprostý laik hned po nastartování a ujetí prvních pár metrů.

Jinak přední ruční/nožní brzda byla problémem většiny Citroenů (CX/XM) a občas zlobi i na C5 I.

No vzhledem k tomu že jsem byl jeden z prvních tří majitelů CX v republice a najezdil jsem s ním přes 200tKm tak o tom něco vím- v podstatě mᚠpravdu o systému,ale praxe je trochu jina - stačí aby byla brzdová koule KO a nebo zásobník tlaku (5. kole) slabá a to auto kloudně nebrzdí ani nastartované.A hlavní důvod je že po zhasnutí se to nedá uřídit a brzdy jsou tak na třiceti %.Jinak správně po zhasnutí musí brzdy mít tlak min. na pět sešlápnutí,volant se po zhasnutí musí vrátit do přímého směru atd.. ale 1/2 aut toto nesplňovala a součástky u nás nebyli - vozili jsme je z hrakáčů z D a byli jsme jediní kteří na ty auta vůbec něco měli.Má první CX byla ještě ouzká CX(neměla prolisy na blatníkách a měla o 5cm kratší ramena) a celkem jsem jich měl 5. a dovolím si tvrdit že je znám do šroubku

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator