Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Zaseklé přední brzdy, zatuhlá ruční brzda, přibržďování / C5 I, II
Hanz 397
08.12.2011 20:40 - Re: Zaseklé přední brzdy, zatuhlá ruční brzda, přibržďování / C5 I, II
U??vate?
bobe napsal(a):
Tak zrovna minulý týden se mi stalo že po vyndání brzdových destiček z pravého brzdiče mi řekl automechanik, brzdič je v háji a musí se vyměnit.
A měl pravdu a já zjistil proč se to musí vyměnit.
Každý automechanik používá přípravek na zatlačení pístku dovnitř aby se tam vešli nové destičky a to je sakra velká chyba. Na levé straně to problém není protože se pístek zatlačuje otáčením ve směru hodinových ručiček ovšem na pravé straně se pístek zatlačuje otáčením proti směru hodinových ručiček. Ovšem servisáci to nevědí a tím přípravkem zničí šnek samoštelu. Pak je verdikt – brzdič je špatný a musí se vyměnit. Takže, nenechat se oklamat, upozornit servis že je to jinak než u aut německé výroby anebo si to udělat sám.
Další zjištění pro případnou opravu doma na dvorku – pro opravu už zničeného brzdiče si můžete koupit brzdič na vrakárně z jakékoliv C5. Brzdič sice pasovat nebude ale vnitřek ano a to kompletně. Jen se nesmí zaměňovat vnitřek pravého a levého brzdiče. Snad jsem pomohl někomu aby nemusel vyhazovat zbytečně peníze do kapsy někomu kdo udělal chybu a svede to na zničené zařízení.

Tak tak. Taky mi všichni tvrdili.že mám třmen ko,když jsem jim popsal,co mi to dělá. Tak jsem si řekl,že teda už nemám,co zkazit,objednal jsem opravnou sadu třmenu,o které mi tvrdili,že je na prd,milý třmen jsem rozebral,vyčistil,namazal ovládání ručky speciální vazelínou na brzdy,kterou fasujeme v práci a která mimo jiné nežere gumu,složil a ejhle-škarohlídi neměli pravdu a milá ručka už přes rok chodí,jako nová. Při tom,než jsem to udělal,tak jsem jí musel co 14 dní přemlouvat konkorem,aby mě nechala aspoň vycouvat z garáže...

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator