Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Problém s výškou na zadní nápravě
RoboMcD
26.12.2021 15:51 - Zadní hydraulický systém je pouze v nejvyšší poloze
99
Hezký den, jsem tu nový člen, Holanďan žijící v ČR s holandskou C5.

Mám problémy s hydraulikou. Zadní část už nějakou dobu zůstala o něco vyšše a tužší. Možná od přezutí na zimní pneu, to si nejsem jistý, ale s řízením není problém. Dnes, když jsem se dostal na sníh, musel jsem nastavit auto na nejvyšší stupeň, abych se dostal ze sněhu a nasadil řetězy. Normální nasazení a jízda ok. Krátce nato jsem to zvedl do nejvyšší polohy, abych sundal sněhové řetězy.

Od té doby zadní hydraulika nereaguje normálně. Zadní kola zůstávají vysoko i v normální nebo střední úrovni. Při volbě nejnižší úrovně se zadní kola zcela sníží, ale na normální nebo střední úrovni se zadní automaticky přesunou na nejvyšší úroveň.

Přední odpružení funguje OK. Žádný únik oleje a hladina oleje je v pořádku.

Mohl jsem dostat zadní část do normální úrovně tak, že jsem ji dal vysoko, pak jsem zvolil nejnižší, a když byla zadní část víceméně na normální úrovni, zvolil jsem „normální“ a zadní část zůstala v této výšce nějakou dobu, takže jsem se mohl vrátit zpět na adresu naší dovolené.

Pravděpodobně je mechanismus hladiny v zadní části zaseknutý nebo neseřízený. Nemám zde žádný diagnostický software. Ví někdo o řešení, jak se dostat zpátky domů (200 km) nebo víte o autoservisu citroen v okolí Rokytnice nad Jizerou, kde ví, jak to vyřešit?

Dik
RoboMcD

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator