Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

||
 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Výměna oleje - automatická převodovka AM6 / C5 III
myneur
23.05.2018 22:13 - Re: Výměna oleje - automatická převodovka AM6 / C5 III
U??vate?
vilous napsal(a):
Starý olej se stává kyselým, asi ho dává do okurek. A proplachuje to proti karbonu! Karbon vzniká zásadně při spalování a v převodovkách tedy ani omylem. Pokud do převodovky dává nějaký agresivní sajrajt proti karbonu, tak to může být to poslední, co převodovka uvidí. A odstranění sloučenin kyslíku - jakých??


Karbon je sloučenina uhlíku. Uhlík je součástí oleje a téměř všeho na Zemi. Karbon může vznikat při spalování (nitrací) ale i reakcí kyslíku s uhlíkem (uhlovodíky) v oleji (oxidací). Kyselejší ne nutně znamená kyselé jak okurky.
Pokud tě zajímá degradace oleje, tady se dozvíš víc: .link.
Nesnažím se nikoho přesvědčovat. Chtěl jsem sdílet, jak mi borec popsal postup degradace převodového oleje, protože mě osobně to smysl dává, a rád chápu, jak věci fungují. Mluvil o tom půl hodiny a nebyl k zastavení, protože tím evidentně žije, zkrátil jsem to do pár vět, pardon, pokud jsem vás tím zmátl.

Čistící směs proti karbonu je součástí procesu kompletní výměny oleje pomocí BG PF5, jak to dělá i zp-automatic.cz, kterou tu doporučoval i artsvec. Je to stejný proces stejnou mašinou.

Jestli to svěřit borci jen na základě jedné reference je samozřejmě relevantní otázka, kterou řeším. Proto jsem se i ptal na doporučení tady: jaké mám možnosti, kam to dát. Bohužel autorizované servisy, kterých jsem se ptal, krom té Mladé Boleslavi, jedou pohádku o doživotní náplni a nikdy to nedělaly. Plus rozpor kompletní/postupná výměna. Kdybych měl jasné důvěryhodné místo, kam to dát, hrozně rád to tam nechám vyměnit a netrávím čas zjišováním informací.

Jinak jsem také slyšel, že výše zmíněným „doživotn퓠výrobci chápou garantovanou konečnou životnost převodovky, která mi byla řečena na 160.000 km. Sice se liší předpokládanými počty „doživotních“ km, ale princip je nám všem jasný.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator