Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

||
 

 Diskuzní fórum / Podvozek, kola, uložení / Zimní pneu na C5
|< < 1 ... 38 39 40 41
31.10.2019 12:49 - Re: Zimní pneu na C5 3245866
Rafmartin
Město: Zálesie, Auto: Citroen C3 HDiPočet příspěvků: 209

99 Poslat soukromou zprávu
Pred rokom som mal na lizingaci celorocne. Raz som na parkovisku (cca. 10 cm sneh) skusal rovnake firemne auto s dobrymi zimnymi Pneu a porovnaval zrychlenie, brzdenie, zacatacnie. Odvtedy som sa na svojom lizingaci bal jazdit ked vonku nesvietilo slnko. ten rozdiel je obrovsky. Nerobte to. Celorocne neni ani ryba ani rak. V lete hlucne + vyssia spotreba, v zime nanic. ibaze naozaj clovek jazdi ako pise Tony_Z.

31.10.2019 13:20 - Re: Zimní pneu na C5 3245867
Martin
Město: Vlašim, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX BreakPočet příspěvků: 297
99 Poslat soukromou zprávu
Rafmartin napsal(a):
Pred rokom som mal na lizingaci celorocne. Raz som na parkovisku (cca. 10 cm sneh) skusal rovnake firemne auto s dobrymi zimnymi Pneu a porovnaval zrychlenie, brzdenie, zacatacnie. Odvtedy som sa na svojom lizingaci bal jazdit ked vonku nesvietilo slnko. ten rozdiel je obrovsky. Nerobte to. Celorocne neni ani ryba ani rak. V lete hlucne + vyssia spotreba, v zime nanic. ibaze naozaj clovek jazdi ako pise Tony_Z.

Přesně tohle jsem si říkal taky a probíral jsem kde a jak vlastně jezdím: Přes 90% jsou to cesty Vlašim-Benešov. V zimě je cesta pravidelně udržovaná a v podstatě suchá. Pokud je více sněhu a cesta není dobrá, stejně jedu busem. Mám rád klidnou a pohodovou jízdu, ne styl brzda-plyn, řezání zatáček, apod.
Je mi jasné, že klasické zimní a letní budou nejspíš lepší než moje celoroční. Ale o kolik, vždy a všechny? Neřeknu, pokud bych jezdil v horách nebo v místech, kde je hodně sněhu a špatné cesty, tak bych vzal rozhodně zimní. Ale v mém případě? Jak jsem psal, vyzkouším je a uvidím.

18.11.2019 10:10 - Re: Zimní pneu na C5 3247946
vassek
Město: Šumperk, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 10
99 Poslat soukromou zprávu
Ahoj lidi,
čtu tu debatu o zimákách a vidím co člověk to téměř jiný názor, beru kvalitní značka versus cena na kvalitní udržovanou silnici v nížinách a vesměs rovinkách, co ale kopcovitý terén a moc neudržovaný??? Když jsem kupoval Passata, měl jsem na něm nové Michelin Alpine, přijel jsem domu v kopečkách a zajel k domu, sráz asi cca 20 metrů pod úhlem cca 20° a ráno jsem nevyjel a až po cca 15 min. jsem byl vytlačen na zpátečku. Michelin šel okamžitě dolů a dal jsem na něj Vraník Everest a mohu Vám říci, kdo nezkusil nepochopí co dokáží a co vydrží. Jednak cena super 16´ 205x60 cca 900,- až 1000,-, vydrží nejméně 3 sezony, samozřejmě dle km, já je jezdil tak dvě sezony, jezdím hodně. Ale to co jsem s nimi vyjel, to ostatní na řetězech, v kopcích kolony a já je pomalu objížděl a jel dál. Zkušenost i s vozíkem v horách a stále to drželo jak přilepené, sněhu po břicho auta a gumy to braly jak na suchu sníh lítal podle oken a auto jelo dál a dál, nikdy mě ty gumy nikde nenechaly, navíc jsem tahal ostatní i z příkopů. No a na suchu jsou trošku hlučnější než hladké Michelinky, ale pro mě je hlavní bezpečnost a to abych nikdy nikde nezůstal a nemusel čekat na pomoc. Jednou jsem zažil čekání v jednu v noci v zimě auto si sedlo na břicho do sněhu po zastavení a kola se pod váhou auta při stání na místě propadla sněhem a to už opravdu nešlo vyjet, čekal jsem 1,5 hod. na hasiče než mě přijedou vytáhnout, -15°C, 1 ráno 800km cesta zamnou, unaven, to Vám řeknu super zážitek. Nic jsem neplatil, cesta neudržovaná a značka s touto informací zasněžená do dvou metrů. No a důvod zastavení byl, stála uprostřed Octaviana hladkém zimním vzorku Výrobce již nevím, pod koly klacky a seděla na břichu, nikdo nikde a auto zamčené uprostřed silnice, všude tma pole a les a jak jsem za ním zastavil, tak si Passat také sedl a už nešlo nic až hasiči Ivecem, osm maníků mě zapřáhlo a odtáhlo mě přes kouli ven. Pointa, nedám dopustit na zimní Vraníky Everest, mají i Green Diamond, ty obsahují i křemičitý písek a při odbrušování pneu, stále vykukují nová zrnka a ne ledu a námraze to drží jako přilepené a to opravdu a při té pořizovací ceně to nemá konkurenci. Dával jsem to i v C na dodávku a super i tam. Jinak jsem teď dal i na C5, ale zatím není sníh, tak uvidím ale předpokládám, že to bude super i na ní.
Má někdo další podobnou zkušenost?

18.11.2019 10:41 - Re: Zimní pneu na C5 3247954
vassek
Město: Šumperk, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 10
99 Poslat soukromou zprávu
Ještě bych doplnil, že čínské gumy, i když pohledově vzorek zdařile zkopírován, tak směs gumy je jak z plastu a kloužou i letní v létě, tak bych ani nezkoušel, následek může být drahý za zkoušku. Raději doporučuji zkusit rovnou ty Vraníky Everesty, výborná směs gumy už na omak a po vyzkoušení na ledu, břečce i sněhu, nebudete chtít jiné, to Vám zaručuji, tedy pokud budete chtít jistotu za každých okolností. Beru pokud jezdíte pouze ve městě, kde jsou silnice udržované, tedy pokud nejezdíte v kopcovitém městě, tam bych také raději jezdil na to Everestu a oželel bych malinko větší hlučnost. Hlučnost není až tak velká a u dieslu, který je hlučnější než benzin není ani znatelná. Hlavní je bezpečnost. Měl jsem i tu možnost podívat se do výroby pneu Vraník a mohu říci a potvrdit vysokou kvalitu výroby a výstupní kontroly každé pneu. A další zkušenost není má, ale majitele pneuservisu, který musí dle smluvních partnerů prodávat Barum a Continental, tak sám jezdí na pneu Vraník Everest a to má nové BMW 5, to myslím mluví za vše...….. Když jsem je tam nechal přezouvat, tak je viděl a dali jsme na to to téma řeč a sám říkal že jsou super a řekl pojdte se podívat a ukázal mě své BMW a co tam mám řekl....?

18.11.2019 12:03 - Re: Zimní pneu na C5 3247958
Tony_Z
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002)Počet příspěvků: 519

99 Poslat soukromou zprávu
vassek napsal(a):
Měl jsem i tu možnost podívat se do výroby pneu Vraník a mohu říci a potvrdit vysokou kvalitu výroby a výstupní kontroly každé pneu. A další zkušenost není má, ale majitele pneuservisu, který musí dle smluvních partnerů prodávat Barum a Continental, tak sám jezdí na pneu Vraník Everest a to má nové BMW 5, to myslím mluví za vše...….. Když jsem je tam nechal přezouvat, tak je viděl a dali jsme na to to téma řeč a sám říkal že jsou super a řekl pojdte se podívat a ukázal mě své BMW a co tam mám řekl....?

Ty pro Vraníka makáš, ne?

Asi by to chtělo oddělit vlákna na kluky z hor a na m욝aky a dálničáky.
Vraníky jsou za ty prachy skvělá volba pro někoho, kdo každý den jezdí někam se prodírat sněhem nebo bahnem. O tom žádná.
Ale na běžné ježdění to je děs, dělá to neskutečný kravál a jízdní vlastnosti, když je sucho, také nejsou zrovna libové. Mám je vyzkoušené.

18.11.2019 12:35 - Re: Zimní pneu na C5 3247960
vassek
Město: Šumperk, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 10
99 Poslat soukromou zprávu
Nemakám pro ně, ale znám je dobře a hlavně vyzkoušeno v každých podmínkách. Samozřejmě, že na suchu jsou hlučnější, ale jak jsem již psal prvně. Hlavně člověk v zimě jezdí stejně pomaleji a jízdní vlastnosti na sněhu, břečce, ledu i blátě jsou nepřekonatelné a člověk se nemusí bát, že někde sjede na neudržovanou silnici a zůstane viset, nebo se raději otáčet. Beru to spíše jako předvídavost, že v zimě na řidiče nečeká vždy udržovaná silnice a tak být raději připraven na to horší, než spoléhat na silničáře že. Já na nich na Passatu nalítal vždy tak 80 tis. Km minimálně za zimu a vždy dle potřeby jsem je měnil samozřejmě. Jezdil se zátěží i bez, i s vozíkem a vždy každá situace v pohodě, i v horách, i na dálnici, bylo jedno kam jedu a věděl jsem že se nemusím bát sjet z udržované silnice, kolikrát jsem předjížděl i auto s pluhem a nemusel jsem se courat za ním a vždy v pohodě. A rychlostně jsou také do 240 Km/hod., což lze dávat i na konstrukčně na silnější vozy dle TP, jako třeba Passat, C5, či to BMW majitele pneuservisu. Jinak jsem si říkal, že by mě mohli platit za reklamu , jsem to říkal i operátorce ve fabrice, když jsem je před měsícem objednával.

18.11.2019 17:20 - Re: Zimní pneu na C5 3247966
PATaMAT
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive BreakPočet příspěvků: 1294

U??vate? Poslat soukromou zprávu
Vraník dobrá guma do hor kde je v zimě opravdu sníh. Na nic jiného se to nehodí. Bez sněhu to hučí jak kráva. Měl sem i s tím pískem .... Lítaj jiskry když jedeš Ale je to prostě protektor, kde nevíš jaká byla kostra ... měl sem 4 kusy a jedno kolo bylo o 1,5 cm na průměru větší když se nafouklo, ikdyž deklarovaný rozměr byl stejný. Prostě uplně jiná kostra, jiný výrobce, jiné tolerance ... ve výsledku uplně jiné kolo

18.11.2019 18:43 - Re: Zimní pneu na C5 3247970
Rio11
Město: Domažlice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X BreakPočet příspěvků: 576

U??vate? Poslat soukromou zprávu
V dnešní době dát na auto protektory a zvl᚝ na takové jako je C5 ? Pánové promiňte ale větší šílenost jsem dlouho neslyšel. Když mám na auto za skoro mega, tak mám také na nové gumy.

18.11.2019 20:18 - Re: Zimní pneu na C5 3247985
Matijaz
Město: Praha 5, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 76
Za?iato?n?k Poslat soukromou zprávu
Přesně jak píše Pat a Mat aTony. Hlavně nejdou pořádně vyvážit. Víc jak sto se s nima nedalo jed. Takže jenom na sněhu a do 90km/h. Nikdy více do baráku.

18.11.2019 20:29 - Re: Zimní pneu na C5 3247986
vassek
Město: Šumperk, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 10
99 Poslat soukromou zprávu
No šílenost to zrovna není, ale zkušenost a vždy spokojenost a né jen já sám. Rozdíl je protektor za studena a za tepla, tento protektor je za tepla a dá se srovnat s pneu od prvovýrobce, oboustranně obroušená guma až na kostru a posléze natavená a nalisovaná nová směs pod vysokým tlakem, tak jako u prvovýrobce a jde tak o shodný výrobní postup, pouze s rozdílem že je použita starší kostra a u prvovýrobce je nová. Co se týká příspěvku výše o neshodné pneu i při stejném rozměru, tak nevím o jaký rozměr tedy šlo, ale řekl bych menší, kde je velký výkyv kvalit pneu. Ve větších rozměrech se jedná o kvalitní pneu i od prvovýrobce prvotní výrobou a je zaručena shodnost základní konstrukce dle homologací. Jde o pneu pro větší a dražší vozy a pevnost konstrukce je tak vyšší než pro menší vozy. Já například mám pneu 225x60xR17 a jsou určeny i pro SUV a konstrukčně tam jistě výkyv nebude, ostatně se při kontrole nafukuji a testuji. Ale chápu, že jde o názor a osobní zkušenost. Nicméně mé zkušenosti s těmito pneu jsou výborné, a už na osobních vozech, tak dodávkách a již jsem to psal, dám raději vyšší bezpečnost v neudržovaných podmínkách, na úkor hlučnosti a zase to není o tolik hlučnější na normální silnici v Čechách, tady hučí i hladká pneu a naše silnice jsou ve většině případů jako tankodrom. Rozdíl chápu pokud jezdíte po Německých či Rakouských dálnicích ale tady na rozkopaných silnicích, ………..? Hučí spíše starší diesel, ložiska a vzdušný šum za jízdy, to někomu asi nevadí, ale jak jde o kritiku pneu, tak se každý předhání která pneu je lepší a že nehučí tolik jako druhá, ale že mu hučí auto tak to nebere a třeba neřeší. A nepracujipro Vraník, píši pouze osobní zkušenosti a na dodávkách ten rozdíl hučení není vůbec znát, zato účelnost a výkonnost v nepříznivých podmínkách je nesrovnatelná.

18.11.2019 20:35 - Re: Zimní pneu na C5 3247987
vassek
Město: Šumperk, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 10
99 Poslat soukromou zprávu
Na Passatu jsem na nich jezdil na dálnici i 170Km/h. a v pohodě, jezdím opatrně a nedovolím si nějaký hazard s autem a pokud bych neměl takovou osobní zkušenost, tak bych také třeba pochyboval, ale jde třeba také o rozměr, kdy větší rozměr má vyšší nosnost a konstrukční pevnost oproti menším rozměrům.

18.11.2019 20:53 - Re: Zimní pneu na C5 3247991
vassek
Město: Šumperk, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 10
99 Poslat soukromou zprávu
PATaMAT napsal(a):
Vraník dobrá guma do hor kde je v zimě opravdu sníh. Na nic jiného se to nehodí. Bez sněhu to hučí jak kráva. Měl sem i s tím pískem .... Lítaj jiskry když jedeš Ale je to prostě protektor, kde nevíš jaká byla kostra ... měl sem 4 kusy a jedno kolo bylo o 1,5 cm na průměru větší když se nafouklo, ikdyž deklarovaný rozměr byl stejný. Prostě uplně jiná kostra, jiný výrobce, jiné tolerance ... ve výsledku uplně jiné kolo


K tomuto příspěvku bych chtěl snad dodat, že pokud to bylo vše jak píše, tak mohl reklamovat pro neshodu pneu a dostal by buď jednu novou, nebo vrácení peněz, pokud bylo zakoupeno jako sada čtyř pneu. Pokud nereklamoval a pouze kritizuje, jeho chyba. Vše se dá reklamovat a výrobce vyjde vždy vstříc aby neměl špatnou reklamu. jde pouze o to se ozvat. A víte každý kde byla Vaše pneu vyrobena, i když je to známá celosvětová značka? Já ano a mám je standardně v záruce jako nové pneu od prvovýrobce a s dokladem o přezutí v BestDrive, kde je vozidlo registrované v klubu a má stříbrnou kartu, tak má na pneu i pojištění jako nové pneu od prvovýrobce. Co více dodat...…? Snad jen že ještě Shell Club kde je pneu taky ještě pojištěna na 5 000,- včetně přepravy vozidla a opravy. Z mé strany naprostá spokojenost a navíc Jeseníky za kopcem a před sebou Mohelničák a všude plno kamionů atd...., raději připraven na horší, než říkat mám značkové pneu za 2 500 a více a pak stát v kopci mezi kamiony a pod., já za jednu dal 1 145,- 225x60xR17, myslím že super.

18.11.2019 21:13 - Re: Zimní pneu na C5 3248003
vassek
Město: Šumperk, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 10
99 Poslat soukromou zprávu
.link.

Ještě snad ostrá hrana je v zatáčkách na sněhu a břečce či ledu lepší než oblá která nepodrží, ta ostrá se zakousává a auto pak nemá tendenci ujíždět do strany v zatáčce, neopomíjím el. systémy ve voze, jen je to dobrý podpůrný efekt pneu.

01.12.2019 20:33 - Re: Zimní pneu na C5 3249446
robo
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW)Počet příspěvků: 1083
99 Poslat soukromou zprávu
kupil som na c3 nove Barum Polaris 5. stare niekolko tyzdnov. tie gumy okamzite zdvihli spotrebu, mozno aj skoro liter, ako ked vyradim kvalt tak jako keby brzilo kolo, rychlost pada dole rychlo , neviem necakal som taky valivy odpor. co som mal stare gumy dunlop bud boli stvrdnute, ale spotreba bola ok .
neviem pocitovo su tie gumy ako keby sa lepili k ceste, aj hucia . na x7 by som to fakt nechcel. made in romania

no a pytal som sa na vranik. servisak vytiahol mobil a ukazoval ako bol roztrhnuty protector v strede, a pod nim dalsia vzorka starej gumy, neobrusena, neprilnuta. proste ako dezen na dezene a vobec to spolu nedrzalo.

01.12.2019 21:19 - Re: Zimní pneu na C5 3249451
eisy811
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 804
Za?iato?n?k Poslat soukromou zprávu
robo, to o tych Barumkach ani nepis… Ja som ich dal tiez obut (na inom aute), Barumky 3 boli skutocne dobre, tak som pevne veril, ze tie 5 budu nasledovat tie trojky…
Co sa tyka protektorov, tak na C5 isto by som nedal. Este mozno na dake mestke male autko, co z mesta nevyjde von.
Dakych cca 15-20 rokov dozadu, som tiez kupil dake protektorovane a boli len problemy… Problem vyvazit, potom sa zacali bulit…

01.12.2019 21:29 - Re: Zimní pneu na C5 3249453
eisy811
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 804
Za?iato?n?k Poslat soukromou zprávu
Inak, tu je daky maly test na tie Barumky a zle to nevyzera.
.link.
Ja som koli nim dokonca aj disky kupoval, lebo na origo elektrony sa v danom rozmere nevyrabaju…
No, uvidim az budem doma, co to bude…
Sneh uz je na ceste

|< < 1 ... 38 39 40 41


  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator