| |  |
|
25.05.2010 18:15 -
Palivové čerpadlo - nefunguje
|
2346150
|
|
|
kočka
|
|
Město: Hudlice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 16 |
|
|
Mám takový problém, někdy nemůžu nastartovat auto z důvodu, že mi nesepne palivové čerpadlo v nádrži, stane se mi to 1-2x do dne. Když zapnu klíček a čerpadlo vzadu sepne, je vše ok a nastartuji. Někdy však po zapnutí klíčku, čerpadlo nesepne, a nenaskočí motor. Když nesepne čerpadlo, zkouším zapnout několikrát po sobě klíček a vždy se zatím povedlo za vícero pokusů nastartovat. Nedalo mi to a vymontoval jsem podávací čerpadlo z nádrže, mělo po celém čerpadle takový plak, který jsem otřel hadrem, dole jsem vyfoukal vzduchem sítko (vypadl docela bordel), otřel jsem kontakty na plováku. Čerpadlo jsem namontoval zpátky a zatím při každém otočení klíčku sepnulo. ALE NASTAL JINÝ PROBLÉM, PŘESTAL MI FUNGOVAT UKAZATEL HLADINY V NÁDRŽI. Ručička leží, kontrolka svítí, že není nafta, při tom je v nádrži nafty dost. Takže opět čerpadlo ven, připojil jsem ho na elektriku a zkoušel jsem mechanicky hýbal s plovákem, ručička vepředu vůbec nereaguje. PROSÍM POMOCTE, ŘEŠIL TO NĚKDO!!!!!!!!!!!!!!
Mám takový problém, někdy nemůžu nastartovat auto z důvodu, že mi nesepne palivové čerpadlo v nádrži, stane se mi to 1-2x do dne. Když zapnu klíček a čerpadlo vzadu sepne, je vše ok a nastartuji. Někdy však po zapnutí klíčku, čerpadlo nesepne, a nenaskočí motor. Když nesepne čerpadlo, zkouším zapnout několikrát po sobě klíček a vždy se zatím povedlo za vícero pokusů nastartovat. Nedalo mi to a vymontoval jsem podávací čerpadlo z nádrže, mělo po celém čerpadle takový plak, který jsem otřel hadrem, dole jsem vyfoukal vzduchem sítko (vypadl docela bordel), otřel jsem kontakty na plováku. Čerpadlo jsem namontoval zpátky a zatím při každém otočení klíčku sepnulo. ALE NASTAL JINÝ PROBLÉM, PŘESTAL MI FUNGOVAT UKAZATEL HLADINY V NÁDRŽI. Ručička leží, kontrolka svítí, že není nafta, při tom je v nádrži nafty dost. Takže opět čerpadlo ven, připojil jsem ho na elektriku a zkoušel jsem mechanicky hýbal s plovákem, ručička vepředu vůbec nereaguje. PROSÍM POMOCTE, ŘEŠIL TO NĚKDO!!!!!!!!!!!!!! :-((((
|
|
|
|
|
|
25.05.2010 18:36 -
Re: Palivové čerpadlo - nefunguje
|
2346153
|
|
|
autodiag
|
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 III 1.6 HDi 16V 110k FAP (80kW) Tourer | Počet příspěvků: 2174 |
|

|
reagovat to hned nebude..je tam urcity interval kdy si sejme hodnoty (aby ti to nelitalo jak u š120 )
navic pokud se nepodari po otoceni klice BSI zjistit stav po dalsi dobu do vypnuti a zapnuti se uz o nej nestara
reagovat to hned nebude..je tam urcity interval kdy si sejme hodnoty (aby ti to nelitalo jak u š120 :) )
navic pokud se nepodari po otoceni klice BSI zjistit stav po dalsi dobu do vypnuti a zapnuti se uz o nej nestara
|
|
|
|
25.05.2010 21:14 -
|
2346191
|
|
|
kočka
|
|
|
|
Moc nerozumím tvé odpovědi, to znamená, že mám tedy nechat zapnutý klíček a čekat, než se to načte. Byl jsem se s autem i projet a pořád svítí rezerva a ručička ležela na nule. Do té doby než jsem vyndal čerpadlo, vyfoukal a vyčistil, tak plaivoměr fungoval normálně. Co mi tedy radíš?
Moc nerozumím tvé odpovědi, to znamená, že mám tedy nechat zapnutý klíček a čekat, než se to načte. Byl jsem se s autem i projet a pořád svítí rezerva a ručička ležela na nule. Do té doby než jsem vyndal čerpadlo, vyfoukal a vyčistil, tak plaivoměr fungoval normálně. Co mi tedy radíš?
|
|
|
|
25.05.2010 21:26 -
|
2346192
|
|
|
autodiag
|
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 III 1.6 HDi 16V 110k FAP (80kW) Tourer | Počet příspěvků: 2174 |
|

|
1.Snimac MUSI byt spojeny s kabelazi pred testem
2. snimac nema rychlo odezvu na budiku
pokud jsi snimac (keramickou cast) porusil tak ti nezbyde nic jineho nez novej a diagnostikou zkalibrovat (plnou /prazdnou nadrz)
1.Snimac MUSI byt spojeny s kabelazi pred testem
2. snimac nema rychlo odezvu na budiku
pokud jsi snimac (keramickou cast) porusil tak ti nezbyde nic jineho nez novej a diagnostikou zkalibrovat (plnou /prazdnou nadrz)
|
|
|
|
26.05.2010 09:46 -
|
2346222
|
|
|
autodiag
|
|
|

|
mozna se nacetla chyba a bude to stacit maznout pomoci diag..ono se necha podivat i v diag jak je natom plovak,jestli ho vidi....
mozna se nacetla chyba a bude to stacit maznout pomoci diag..ono se necha podivat i v diag jak je natom plovak,jestli ho vidi....
|
|
|
|
26.05.2010 21:02 -
|
2346272
|
|
|
kočka
|
|
|
|
Všem děkuji za rady, ráno když jsem přišel k autu, nastartoval, tak palivoměr ukazoval úplně normálně. Takže OK. Je se vrátím k tomu, proč jsem ho vlastně vůbec vyndaval čerpadlo: a to je to, že po sepnutí klíčku mi někdy čerpadlo nesepne a nemůžu nastartovat. Po vyčištění čerpadla mi to ještě neudělalo, ale obávám se, že není problém v čerpadle, ale v elektrice.
Všem děkuji za rady, ráno když jsem přišel k autu, nastartoval, tak palivoměr ukazoval úplně normálně. Takže OK. Je se vrátím k tomu, proč jsem ho vlastně vůbec vyndaval čerpadlo: a to je to, že po sepnutí klíčku mi někdy čerpadlo nesepne a nemůžu nastartovat. Po vyčištění čerpadla mi to ještě neudělalo, ale obávám se, že není problém v čerpadle, ale v elektrice.
|
|
|
|
23.12.2010 11:55 -
|
2366722
|
|
|
vseved
|
|
Město: , Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 84 |
|
|
Včera mi u 2,2 HDi po zapnutí klíčku nefungovalo podávací čerpadlo. Po změření - nešel k němu žádný proud. Pojistka (30A v motorovém prostoru) v přádku. Podle el. schematu není zapojeno přes žádné relé. Poté po zapnutí fungovalo bez problému. od té doby občas spustí až po několikerém zapnutí klíčku. Konektory vyčištěny. Znáte někdo důvod?
Včera mi u 2,2 HDi po zapnutí klíčku nefungovalo podávací čerpadlo. Po změření - nešel k němu žádný proud. Pojistka (30A v motorovém prostoru) v přádku. Podle el. schematu není zapojeno přes žádné relé. Poté po zapnutí fungovalo bez problému. od té doby občas spustí až po několikerém zapnutí klíčku. Konektory vyčištěny. Znáte někdo důvod?
|
|
|
|
23.12.2010 13:08 -
|
2366725
|
|
|
autodiag
|
|
|

|
pres rele to je, jen je soucasti BHI a to je ve schematu jako celek...rele ovlada jednotka motoru
pres rele to je, jen je soucasti BHI a to je ve schematu jako celek...rele ovlada jednotka motoru
|
|
|
|
23.12.2010 18:12 -
|
2366745
|
|
|
vseved
|
|
|
|
autodiag napsal(a): pres rele to je, jen je soucasti BHI a to je ve schematu jako celek...rele ovlada jednotka motoru
Je tedy nutno vyměnit BHI? (Pokud to není v kabeláži \Proměřím po svátcích\).
|
|
|
|
23.12.2010 18:12 -
|
2366746
|
|
|
vseved
|
|
|
|
autodiag napsal(a): pres rele to je, jen je soucasti BHI a to je ve schematu jako celek...rele ovlada jednotka motoru
|
|
|
|
23.12.2010 18:39 -
|
2366751
|
|
|
autodiag
|
|
|

|
to je tezko takhle rict pokud auto nevidim.....zkus to jeste poradne projit..mam pocit ze je jeste nekde konektor
Jumep by mohl vedet ja to to z hlavy nereknu
to je tezko takhle rict pokud auto nevidim.....zkus to jeste poradne projit..mam pocit ze je jeste nekde konektor
Jumep by mohl vedet ja to to z hlavy nereknu
|
|
|
|
23.12.2010 18:48 -
|
2366753
|
|
|
vseved
|
|
|
|
Zatím funguje bez problémů. Jinak mám zatím čím jezdit, tak po 3.1.2011 (mám dovolenou) to ta chalupě znovu celé projdu, včetně kabeláže. Nelíbí se mi svazek vedoucí k čerpadlu. Jinak velmi děkuji.
Zatím funguje bez problémů. Jinak mám zatím čím jezdit, tak po 3.1.2011 (mám dovolenou) to ta chalupě znovu celé projdu, včetně kabeláže. Nelíbí se mi svazek vedoucí k čerpadlu. Jinak velmi děkuji.
|
|
|
|
23.12.2010 20:04 -
|
2366764
|
|
|
jumep
|
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi PACK | Počet příspěvků: 6898 |
|

|
pokial si pamatam ked niekto toto spominal hovoril o opalenych konektoroch na nadrzi, priamo na cerpadle
ak som to dobre pozeral tak ide to priamo z BSM na konektor do nadrze
pokial si pamatam ked niekto toto spominal hovoril o opalenych konektoroch na nadrzi, priamo na cerpadle
ak som to dobre pozeral tak ide to priamo z BSM na konektor do nadrze
|
|
|
|
02.08.2011 09:10 -
|
2404342
|
|
|
zkrat
|
|
Město: Kutna hora, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 19 |
|
|
Tak dnes jsem nenastartoval. Pri zapnuti klicku neni slyset podavaci cerpadlo v nadrzi. meril jsem napeti na kontaktech a ukazovalo mi to cca 3,5 V ? nemelo by tam byt 12V ?
Tak dnes jsem nenastartoval. Pri zapnuti klicku neni slyset podavaci cerpadlo v nadrzi. meril jsem napeti na kontaktech a ukazovalo mi to cca 3,5 V ? nemelo by tam byt 12V ?
|
|
|
|
02.08.2011 12:52 -
|
2404371
|
|
|
jumep
|
|
|

|
na BSM byvava opaleny kontakt, ked odpojis kable uvidis to
na BSM byvava opaleny kontakt, ked odpojis kable uvidis to
|
|
|
|
02.08.2011 17:09 -
|
2404390
|
|
|
zkrat
|
|
Město: Kutna hora, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 19 |
|
|
Tak jsem odpojil kabelove koncovky v motorovem prostoru ,prostrikal(zadna viditelna koroze) a vratil zpet. A zjistil jsem,ze kdyz zapnu klicek do druhe polohy,v ni by melo zapnout podavaci cerpadlo,tak u cerpadla namerim 12V na cca 5 sekund,pak to spadne na ty 3V. A cerpadlo stejne nic nedela.Vyndal jsem ho,pripojil na baterku a nic. Takze mne asi opustilo a budu schanet jine.
Tak jsem odpojil kabelove koncovky v motorovem prostoru ,prostrikal(zadna viditelna koroze) a vratil zpet. A zjistil jsem,ze kdyz zapnu klicek do druhe polohy,v ni by melo zapnout podavaci cerpadlo,tak u cerpadla namerim 12V na cca 5 sekund,pak to spadne na ty 3V. A cerpadlo stejne nic nedela.Vyndal jsem ho,pripojil na baterku a nic. Takze mne asi opustilo a budu schanet jine.
|
|
|
|
02.08.2011 17:12 -
|
2404391
|
|
|
jumep
|
|
|

|
jo, ono si to sleduje odber, asi ak ziaden nezaznamena tak prestane davat stavu
jo, ono si to sleduje odber, asi ak ziaden nezaznamena tak prestane davat stavu
|
|
|
|
02.08.2011 18:52 -
|
2404393
|
|
|
jruze
|
|

|
Zkus na něj poklepat-někdy to pomůže,ale to není řešení- stejně toto zopakuje a na nejmíň vhodném místě.Zkontroluj jestli nemáš v naftovém filtru špóny- potom bych doporučil vyčistit celou palivovou soustavu.
Zkus na něj poklepat-někdy to pomůže,ale to není řešení- stejně toto zopakuje a na nejmíň vhodném místě.Zkontroluj jestli nemáš v naftovém filtru špóny- potom bych doporučil vyčistit celou palivovou soustavu.
|
|
|
|
02.08.2011 19:57 -
|
2404395
|
|
|
zhrado
|
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 353 |
|
|
nech ti dakto bucha zospodu po nadrzi zatial co ty zapnes klucik, ak je off cerpadlo tak sa este rozbehne a pojde daky cas. ale men ho cim skor.
nech ti dakto bucha zospodu po nadrzi zatial co ty zapnes klucik, ak je off cerpadlo tak sa este rozbehne a pojde daky cas. ale men ho cim skor.
|
|
|
| |
|
|