| |  |
|
27.03.2010 22:24 -
Re: Nefunkční ASR a ESP
|
1807593 |
|
|
zdenekb
|
|
Město: Praha, Auto: C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 42 |
|

|
Mně se závada ASR/ESP občas objevovala po dobrždění. Auto už stálo, měl jsme nohu na brzdě a pípla porucha. Po vypnutí motoru a nastartování hláška zmizela. Vypadá to, že příčinou byl vadný brzdový spínač, který někdy nesepnul. Od výměny spínače - dva týdny - se zatím závada neprojevila.
Mně se závada ASR/ESP občas objevovala po dobrždění. Auto už stálo, měl jsme nohu na brzdě a pípla porucha. Po vypnutí motoru a nastartování hláška zmizela. Vypadá to, že příčinou byl vadný brzdový spínač, který někdy nesepnul. Od výměny spínače - dva týdny - se zatím závada neprojevila.
|
|
|
www.mojenoze.czkvaltní nože a paralyzéry ,pro členy C5 clubu 20% sleva do odvolámí,jinak stejné podmínky při objednání nad 1000kč,dobírka zdarma www.mojenoze.cz |
|
27.03.2010 22:26 -
|
1807594 |
|
|
jumep
|
|
Město: Piestany, Auto: C5 I 2.2HDi PACK | Počet příspěvků: 6210 |
|

|
Jo spinac to moze robit, je tu este jedna vec co to moze sposobit a to je vadny tlakovy snimac na brzodovom pedali.
Toto vsetko by ale diagnostika mala vedet odhalit.
Jo spinac to moze robit, je tu este jedna vec co to moze sposobit a to je vadny tlakovy snimac na brzodovom pedali.
Toto vsetko by ale diagnostika mala vedet odhalit.
|
|
|
|
27.03.2010 22:32 -
|
1807596 |
|
|
jumep
|
|
|

|
myslim ze ak si neni na ceste, tak precistovanie spinaca nema vyznam, nakolko stoji okolo 300 korun (pri starsich c5 1 boli dva, jeden drahy, jeden lacny, ale aj tak ich radsej vymenim a mam pokoj)
myslim ze ak si neni na ceste, tak precistovanie spinaca nema vyznam, nakolko stoji okolo 300 korun (pri starsich c5 1 boli dva, jeden drahy, jeden lacny, ale aj tak ich radsej vymenim a mam pokoj)
|
|
|
|
27.08.2010 17:31 -
|
2354002 |
|
|
bob
|
|
Město: Vnorovy, Auto: C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 8 |
|

|
Dobrý den,vidím že tento problém je dost častý. Mě zase displej píše,brzdy v poruše,ABS,ESP a ASR v poruše a ještě mi přestal ukazovat rychloměr a počítadlo km. Jsem objednán do servisu Hodonín ,ale co tady čtu tak značkový servis nic neřeší.Poradí mi někdo líp.Děkuji.
Dobrý den,vidím že tento problém je dost častý. Mě zase displej píše,brzdy v poruše,ABS,ESP a ASR v poruše a ještě mi přestal ukazovat rychloměr a počítadlo km. Jsem objednán do servisu Hodonín ,ale co tady čtu tak značkový servis nic neřeší.Poradí mi někdo líp.Děkuji.;-)
|
|
|
|
27.08.2010 17:37 -
|
2354003 |
|
|
C5stepan
|
|

|
Hlavně si zkontroluj brzdová světla. U C5II jsou závislá na dvojspinači a mně při poruše ESP nesvítila. A to je na průšvih - nějaké čištění a přebrušování za to nestojí.
Hlavně si zkontroluj brzdová světla. U C5II jsou závislá na dvojspinači a mně při poruše ESP nesvítila. A to je na průšvih - nějaké čištění a přebrušování za to nestojí.
|
|
|
|
31.08.2010 10:37 -
|
2354383 |
|
|
bob
|
|
Město: Vnorovy, Auto: C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 8 |
|

|
autodiag napsal(a): docela zajimava porucha,tohle jsem v kabelazi na takovem miste a jen samostatny vodic nevidel
hlavne ze uz jezdi a funguje 
To víš že jezdí ,ještě jednou díky.Časem se ozvu na ty aditiva ,ať je to v cajku. A ještě něco, to jsem uplně zapoměl.Před časem mi vypověděla klimatizace,jen jedna strana,místo aby chladila tak jen topila.Při 30 stupních venku to bylo dost nepřijemné.Asi za 3 dny zase fungovala a funguje jak má,nejspíš jí bylo horko.
To víš že jezdí ,ještě jednou díky.Časem se ozvu na ty aditiva ,ať je to v cajku. A ještě něco, to jsem uplně zapoměl.Před časem mi vypověděla klimatizace,jen jedna strana,místo aby chladila tak jen topila.Při 30 stupních venku to bylo dost nepřijemné.Asi za 3 dny zase fungovala a funguje jak má,nejspíš jí bylo horko.:-))))
|
|
|
|
31.08.2010 12:35 -
|
2354418 |
|
|
autodiag
|
|
Město: -, Auto: | Počet příspěvků: 2115 |
|

|
resp 6447TK za cca 2750kc
resp 6447TK za cca 2750kc
|
|
|
|
31.08.2010 13:49 -
|
2354441 |
|
|
najk
|
|
Město: Děčín, Auto: C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 631 |
|

|
Bohužel to nejde přesunout tam kam to patří. Pánové toto je vlákno ASR a ESP, tak se prosím držte tématu. BOBE : chtělo by to více číst a používat i okénko vpravo nahoře. Další nešvar je když běží téma o ASR vložit tam dotaz z úplně z jiné kategorie. Děkuji.
Bohužel to nejde přesunout tam kam to patří. Pánové toto je vlákno ASR a ESP, tak se prosím držte tématu. BOBE : chtělo by to více číst a používat i okénko vpravo nahoře. Další nešvar je když běží téma o ASR vložit tam dotaz z úplně z jiné kategorie. Děkuji. ;-)
|
|
|
|
10.01.2011 12:20 -
|
2369090 |
|
|
draceq
|
|
Město: Havířov, Auto: C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 30 |
|

|
Tak jsem byl dnes hlášením ESP/ASR system faulty poctěn taky . Objevila se hned po průběhu autodiagnostiky po nastartování, auto se mezi nastartováním a objevením hlášky ani nepohnulo, od té doby se objevuje při každém startu. Zároveň přestal jít i omezovač rychlosti, tempomat ale funguje, ABS chybu nehlásí, brzdová světla svítí, auto se až na ESP a omezovač chová normálně. Takže zítra jdeme napíchnout na kabel a uvidíme, co poví diagnostika . Prozatím zkontrolovány pojistky, veškeré hadice, na které se dá jen po sundání plastů dosáhnout, a vše se jeví O.K.
Tak jsem byl dnes hlášením ESP/ASR system faulty poctěn taky:-((((. Objevila se hned po průběhu autodiagnostiky po nastartování, auto se mezi nastartováním a objevením hlášky ani nepohnulo, od té doby se objevuje při každém startu. Zároveň přestal jít i omezovač rychlosti, tempomat ale funguje, ABS chybu nehlásí, brzdová světla svítí, auto se až na ESP a omezovač chová normálně. Takže zítra jdeme napíchnout na kabel a uvidíme, co poví diagnostika :nevim. Prozatím zkontrolovány pojistky, veškeré hadice, na které se dá jen po sundání plastů dosáhnout, a vše se jeví O.K.
|
|
|
|
10.01.2011 14:09 -
|
2369100 |
|
|
Petr72
|
|

|
Mě to dělal spínač na brzdovém pedálu (zelený) ,vyměnil jsem ho a byl klid.
Mě to dělal spínač na brzdovém pedálu (zelený) ,vyměnil jsem ho a byl klid.:palec
|
|
|
|
10.01.2011 14:56 -
|
2369103 |
|
|
jumep
|
|
|

|
jednoznacne diagnostiku, tu tazko tapac co vadi / nevadi
jednoznacne diagnostiku, tu tazko tapac co vadi / nevadi
|
|
|
|
11.01.2011 15:46 -
|
2369227 |
|
|
draceq
|
|
|

|
Tak záhada hlavolamu vyřešena - alespoň co tvrdí diagnostika. Na vině je snímač natočení volantu, neposílá absolutně žádná data. Takže se mám na co těšit, tahle blbinka není zrovna za dvě stovky (předběžný odhad okolo 4-5 tisíc) Nezbývá než doufat, že je to opravdu jediná a definitivní příčina závady, nicméně příznaky tomu odpovídají (vysazení ESP, ale vše ostatní O.K.). Omezovač pravděpodobně vysazoval i proto, že na plynovém snímači byla kdysi v minulosti zaznamenána nevěrohodná data (v překladu - kdesi cosi zaoxidovalo a jeden ze dvou potenciometrů poslal chybná data oproti druhému) Teď dle diagnostiky snímač plynu zase šlape, takže ho čeká prozatím jen očista (výměna je možná jen s plynovým pedálem v celku, nový díl opět 5000). Takže - hurá do oprav
Tak záhada hlavolamu vyřešena - alespoň co tvrdí diagnostika. Na vině je snímač natočení volantu, neposílá absolutně žádná data. Takže se mám na co těšit, tahle blbinka není zrovna za dvě stovky :) (předběžný odhad okolo 4-5 tisíc) Nezbývá než doufat, že je to opravdu jediná a definitivní příčina závady, nicméně příznaky tomu odpovídají (vysazení ESP, ale vše ostatní O.K.). Omezovač pravděpodobně vysazoval i proto, že na plynovém snímači byla kdysi v minulosti zaznamenána nevěrohodná data (v překladu - kdesi cosi zaoxidovalo a jeden ze dvou potenciometrů poslal chybná data oproti druhému) Teď dle diagnostiky snímač plynu zase šlape, takže ho čeká prozatím jen očista (výměna je možná jen s plynovým pedálem v celku, nový díl opět 5000). Takže - hurá do oprav :)
|
|
|
|
11.01.2011 16:31 -
|
2369241 |
|
|
TomasT
|
|
Město: Praha 15, Auto: C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 703 |
|

|
No podle dokumentace se při závadě toho snímače nejdříve doporučuje v servise zkontrolovat všechny související kabelové svazky (je na to postup).
A co se týká ceny - ten snímač je integrovaný v modulu ovladačů pod volantem, není to samostatný díl.
No podle dokumentace se při závadě toho snímače nejdříve doporučuje v servise zkontrolovat všechny související kabelové svazky (je na to postup).
A co se týká ceny - ten snímač je integrovaný v modulu ovladačů pod volantem, není to samostatný díl.
|
|
|
|
11.01.2011 17:47 -
|
2369253 |
|
|
draceq
|
|
|

|
kontrola kabeláže bude samozřejmě první na pořadu dne (pokud je na to oficiální Citroen postup, neškodilo by jej mít k dispozici )... že je snímač integrovaný bohužel vím, proto se mi do výměny nechce, ale pokud budou v pořádku kabely a nepomůže ani jiný "čistící" postup, nic jiného mi nezbyde...
kontrola kabeláže bude samozřejmě první na pořadu dne (pokud je na to oficiální Citroen postup, neškodilo by jej mít k dispozici :-d)... že je snímač integrovaný bohužel vím, proto se mi do výměny nechce, ale pokud budou v pořádku kabely a nepomůže ani jiný "čistící" postup, nic jiného mi nezbyde...
|
|
|
|
11.01.2011 18:16 -
|
2369254 |
|
|
jruze
|
|

|
To máš sakra slevy když dovedeš sehnat com za 4.-5. (nekoukal jsem co máš přesně za výbavu)-jinak si připrav kolem deseti.A hodnoty k proměření s postupem máš v diagnostice.
To máš sakra slevy když dovedeš sehnat com za 4.-5. (nekoukal jsem co máš přesně za výbavu)-jinak si připrav kolem deseti.A hodnoty k proměření s postupem máš v diagnostice.;-)
|
|
|
|
11.01.2011 18:42 -
|
2369272 |
|
|
draceq
|
|
|

|
nestraš, už jsem se smířil s pěti byl to jen mechanikův odhad, přesné ceny se mi teď zjišťují... stejně jako možnosti opravy. S touhle cenou už by stálo za to uvažovat o sehnání jetého. A nebo začít spoléhat na vadný kabel... No, uvidíme ve dnech příštích.
BTW - no, postup v diagnostice je fajn, ale já diagnostiku nemám a prozatím jsem jel pouze do servisu, který má diagnostiku na všechno možné (BOSHku) Nesliboval jsem si od toho zázraky, ale byla to logicky nejsnazší cesta a k předběžné identifikaci závady stačila. Sponzorovat originál servis budu, až to bude opravdu nutné, to už se raději domluvím a udělám si výlet do Olomouce za autodiagem a dám vydělat jemu. Tam mám záruku odborného přístupu, ne a la "kouknem - vyměníme, i kdyby to byla blbost opravitelná za 10 minut".
nestraš, už jsem se smířil s pěti :-p byl to jen mechanikův odhad, přesné ceny se mi teď zjišťují... stejně jako možnosti opravy. S touhle cenou už by stálo za to uvažovat o sehnání jetého. A nebo začít spoléhat na vadný kabel... No, uvidíme ve dnech příštích.
BTW - no, postup v diagnostice je fajn, ale já diagnostiku nemám a prozatím jsem jel pouze do servisu, který má diagnostiku na všechno možné (BOSHku) Nesliboval jsem si od toho zázraky, ale byla to logicky nejsnazší cesta a k předběžné identifikaci závady stačila. Sponzorovat originál servis budu, až to bude opravdu nutné, to už se raději domluvím a udělám si výlet do Olomouce za autodiagem a dám vydělat jemu. Tam mám záruku odborného přístupu, ne a la "kouknem - vyměníme, i kdyby to byla blbost opravitelná za 10 minut".
|
|
|
| |
|
|